Joråsåatt…

När jag var hos läkaren för 1 månad sedan skulle jag få en remiss angående en samtalskontakt och idag fick jag svar. Ett svar som jag inte riktigt vet hur jag ska reagera på … Kan jag vara för frisk och samtidigt för sjuk? Är det det här som kallas för att “hamna mellan stolarna”?

Ur kopian på remissen:

“Konsultationsorsak: Kurator primärvård konsultation.

Diagnos/fråga: Dystymi med recidiverande depressioner och ångest.

Önskad undersökn: Samtal

Anamnes, status: Långvarig kontakt med öppenvårdspsykiatrin tidigare. Nu överremmitterad hit enl pat pga “är för frisk”. Sjukersättning sen flera år. Övervikt och nu uppföljning för prediabetes. Har haft samtalskontakt av och till på Psyk (i Södertälje, min egen anmärkning) samt även en kort här för ca 6 år sen. Önskar ny kontakt om möjligt.”

Svarstexten är följande:

“Pat. bedömes behöva långvarig psykterapeutisk behandling, vilket inte är möjligt att erbjuda vid Salems vårdcentral. Ärendet återremitteras därför ——.”

Joråsåatt …

Jag tolkar det som att det är kört. Som tur är har jag inget behov av en samtalskontakt som jag mår just nu. Vad tusan skulle jag ha att tala om under en “långvarig psykterapeutisk behandling”?! Dystymisk depression är ju kronisk och för mig fungerar det bara medicineringen är den rätta. Jag vet, som sagt, inte hur jag ska förhålla mig till svaret. Skrutt samma – jag klarar mig!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.