Frigående tant

Vägning: 96,3 som innebär att ett helt hekto har försvunnit den senaste veckan. Wow. Med tanke på hur jag har mått är det ett under: choklad, glass och noll träning brukar inte vara någon hit när man ska gå ned i vikt, så jag är lättad.

Jag har gjort mig själv frigående! Stegräknaren har fått semester, likaså matdagboken. Efter 5,5 månad med detaljerade noteringar om vad, hur mycket och när jag har ätit; vilken sorts träning; antalet steg per dag och vattenkonsumtion vet jag nu varför och när det dyker upp diskrepanser. Jag behöver inte det tills vidare. Det känns bra! Jag är mindre bunden.

Idag har jag promenerat 60 minuter. Det var den kortaste rundan (som brukar ta 45 minuter…) och det gick varken fort eller lätt. Usch, vad det tog emot! Jag handlade lite på Konsum oxå.

Pär, Elin och Selma åkte till Öland idag över midsommar och några dagar till. Det är bara Bibbi och jag nu och det är välsignat tyst utom när Bibbi känner sig sällskapssjuk och vill prata. Jag har kommit in i en bokslukarperiod i och med att jag började läsa “Det mörka tornet” av Stephen King som består av 8 böcker. De är helt underbara! Vilken berättelse! Vilken berättare! Numera läser jag medan jag sörplar i min min sopplunch eftersom det inte finns någon serie eller film jag vill se OCH när jag dricker kvällste. Jag har några sidor kvar i den tredje delen och den fjärde delen ligger i vardagsrummet och väntar. De 4 sista böckerna är beställda och på g. Det kommer en recension så småningom och det blir lite av en utmaning att skriva den…

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

3 reaktioner till “Frigående tant”

  1. Jag tycker att du gör rätt som går på den egna känslan ett tag. En viss rutin på vad som går att äta och inte har ju infunnit sig under dessa månader. För ett tag sedan skrev du om Miniatyrmakaren och jag blev sugan på att läsa den. Vårt bibliotek har långlån nu över sommaren och då passade jag på att låna en hel hög bl. a. Miniatyrmakaren. Ska snart börja med den, men läser först färdigt en bra skräckroman, Sjuka själar. Jag förstår att du firar midsommaren ensam, precis som jag.
    Jag önskar dig en fin midsommar, regn och bra böcker, det kunde varit värre.

    1. Hej Monica! Tack för ditt stöd. 🙂 Jag är säker på att du kommer att gilla “Miniatyrmakaren”! Jag tror att jag lyssnade på “Sjuka själar” för något år sedan. Den var småläskig om jag minns rätt. Glad midsommar!

      1. Nu är Sjuka själar färdigläst med ett slut som tyder på att alla otäckheter inte var lösta. Nåväl, jag går inte och funderar på det utan har kommit några sidor in i Miniatyrmakaren. Den verkar bra så här långt tycker jag. Många sidor dessutom, då kan det regna mer än en dag i helgen. Fast det går att sitta på balkongen i solen också med en go’fika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.