Huvevärk

Några orsaker till “vardaglig” huvevärk (avsiktlig felstavning).

För lite sömn.För mycket dito. Spänningsvärk. För litet vätska. Förkylning. Bihåleinflammation. Nästäppa. Medicinframkallad värk p.g.a. biverningar (t.ex. från Naproxen) eller för mycket smärtstillande. För lite frisk luft. För lite fysisk aktivitet. För lite mat. Stress. Feber. Åskväder på g. Pollensäsong. Torra och irriterade ögon. Eftersom jag varken röker eller dricker tar jag inte med det.

Nu är jag inne på tredje dygnet med huvudvärk och eftersom varken Treo eller Alvedon hjälper, inte heller vila, vätska eller frisk luft känner jag mig en aning desperat. Jag misstänker de nya glasögonen. Läsglasögonen fungerar bra. Solglasögonen…nja. De progressiva – nej. Jag ser fortfarande, efter 3 veckor, suddigt i den övre delen och är inte särskilt imponerad av den nedre heller. De fungerar uselt vid tv:n. Jag har växlat fram och tillbaka mellan dem, solglasögonen och mina gamla och det är med de gamla jag ser bäst. Igår tappade jag de progressiva i golvet och ena skalmen lossnade, så jag gick till Synsam där glasen flyttades över till en helt ny båge av samma modell. Tack vare abonnemanget kostade det ingenting. Jag vet inte om jag inbillar mig, men huvevärken blev etter värre efter det. Jag ska ringa och boka in mig för att få ordning på eländet. Suck.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.