Fega?

Den 4:e september skrev Stefan Löfvén (S) och Bengt Westerberg (L) gemensamt en ledare i DN som handlade om SD och det samhälle de vill att vi ska leva i. Texten som följer kopierade jag från den. De kursiverade delarna är det jag personligen tycker är mest skrämmande.

“En rad förslag och uttalanden från sverigedemokratiskt håll indikerar det: begränsningar i public services rörelsefrihet, utpekande av journalister som samhällets fiender, krav på partipolitisk stämpling av journalister, neddragning av presstödet, minskat stöd till studieförbunden, nedskärningar med miljardbelopp i de offentliga kulturbudgeterna, borttagande av alla böcker på främmande språk från biblioteken, förbud mot prideflaggor i offentlig regi, diskriminering av icke svenska medborgare, ifrågasättande av mångfalden i olika avseenden, och så vidare.”

När det gäller böcker på främmande språk antar jag att t.ex. engelska, tyska, finska eller italienska inte hör dit? Är det verkligen ett sådant samhälle de vill ha?! När man tar upp partpolitiska frågor och ståndpunkter med allmänheten tvekar ingen att försvara det de tror på, men var finns SD-anhängarna? Var 5:e svensk, övervägande missnöjda, vita män, röstar ju på det partiet. Är de så tvärsäkra och arroganta att de sätter sig över ifrågasättande och en möjlighet att se det hela från en annan vinkel? Handlar det om feghet och att de avstår för att slippa undan den behandling som de anser att alla andra förtjänar? Finns de bara på Flashback och torgmöten i Skåne? Saknar de förmågan att formulera verbala argument? Var finns de?! Varför hörs de inte?! Personligen vill jag prata med en av dem, inte i syfte att tala de till rätta – alla har rätt att tycka vad de vill bara de står för det -utan för att få veta hur de tänker. SD kan inte ha blivit så starkt genom att vara ett renodlat missnöjesparti.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.