Håltagning

Jag har 4 hål i vardera öra. De 3 första gjorde jag på 80-talet när jag fortfarande bodde hemma. Jag hade varit sugen på att göra ett fjärde hål en längre tid innan jag bestämde mig och gjorde slag i saken förra sommaren. I Kiruna var det hos frisören jag tog hål i öronen, så den här gången ringde jag runt till några frisörer i närheten av Rönninge utan resultat. Det finns en salong i Salem som jag inte gillar. Jag klippte mig där en gång och de tvättade inte mitt hår utan nöjde sig med att fukta det med en sprayflaska. 5 tummar ned! Nu ville jag verkligen ha ett fjärde hål i öronen, så jag ringde och frågade och de kunde ordna det. Då så!

Lördagen den 30 augusti 2020 gick jag dit. Jag minns datumet på grund av det usla resultatet. Jag hade förberett mig genom att markera med en tuschpenna var jag ville ha hålen. Mannen som skulle göra det gav ett stressat och fumligt intryck. För det första kunde han inte hitta örhängen för vanliga hål. Det fanns mest pluppar för näsvingar. Till slut lyckades han hitta ett (notera antalet!) stiftörhänge av plast med en sten. Smack! När det gick upp för honom att jag ville ha ett hål även i det andra örat började han leta igen och hittade ett i guldfärgad metall med en sten. Jag ryckte på axlarna eftersom jag varit inställd på att inte använda dem efter att hålen läkt färdigt. Förut var det vanligt med plaststift och tänkt att man skulle byta till vanliga örhängen. Smack! Det gjorde ont! Jag tror att jag fick betala 320 per hål!! Hålen ömmade i flera dagar efteråt. Sedan svullnade dem och rodnade och hettade. Jag rengjorde regelbundet och vred på örhängena som jag skulle göra, men varje gång hade de klibbat fast av vätskan som sipprade ut och som till slut blev varig. Jag klippte håret några dagar efter håltagningen och det gjorde ont när hon råkade nudda vid dem. Det blev inte bättre och efter 3 veckor tog jag ur örhängena, rengjorde noga och regelbundet och så fick hålen läka ihop. Jag var sur och besviken, men ringde inte för att klaga för jag ville inte gå dit igen. Klantarslen!!

Det är klart att jag hade kunnat ringa runt till fler ställen, men jag hade tappat lusten. Den studio jag tatuerade mig hos utför piercingar i alla möjliga varianter och det är ett väldigt bra ställe MEN att åka hela vägen till Odenplan gav mig och ger mig rysningar. För 2 månader sedan, det vill säga 8 veckor = läktiden, hade Elin gjort ett hål i ena örat hos Ur&Penn i gallerian 5 minuters gångväg från hennes bostad. Då blev jag sugen igen! I och med Elins sjukskrivning bestämde vi att hämta henne på väg till Ölandsjulen och då skulle jag ju kunna klämma in håltagningen. Oooo… Jag tog reda på att det fanns möjlighet att ordna det på tisdagen efter jul, så efter vi hade checkat in på hotellet gick jag dit och nu ska jag beskriva hur det SKA göras. 1. Jag fick välja ett par örhängen. Jag kostade på mig rengöring i sprayform som gör att jag slipper peta med desinfektionsvätska och tops. 468 kr för allt. 2. Jag fick sitta på en hög stol för att hon skulle få mina öron i rätt höjd. 3. Hon använde engångshandskar och rengjorde mina öron. 3. Tillsammans fick vi markeringarna på rätt plats. 4. Tjoff x 2. Klart! Det kändes förstås, men det gjorde inte ont och hålen har inte känts av eller varit irriterade de 2 dygnen sedan jag fick dem. Sprayen är smart och det går att snurra örhängena utan tillstymmelse till motstånd. Jag kommer att kunna använda de igen. SÅ ska det göras! Jag är såååå nöjd.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.