Blä!

I torsdags åt Pär och jag grillad kyckling och Rydbergs potatissallad. Det var gott. På kvällen kändes nedre delen av magen spänd och uppblåst. I fredags blev det värre och så började jag må illa. Ett lätt illamående som hovrade i bakgrunden. Jag kunde inte äta utan drack avslagen Cola och vatten. Elin och Siri kom. Jag sov på eftermiddagen medan Pär och Elin fixade med maten. Magen gjorde mindre ont när jag låg ned. Jag försökte äta och lade upp 1 potatis och 2 små sillbitar som låg i mtten av tallriken och såg vilsna ut. Jag lyckades äta ett pyttehörn av sillen och en pyttebit av potatisen, men sen tog det stopp. Elin sa senare att jag hade varit blek. Senare på kvällen åt jag 2 bananer och de bar goda och godkändes av magen.

Igår åkte Elin och Pär till Skogskyrkogården för att titta till svärmors grav. Det har gått 4 år sen hon dog. Elin passade på att övningsköra. Jag tog mig upp, duschade, åt lite yoghurt och löste korsord, men ögonen började gå i kors, så jag lade mig igen och sov i 3 timmar och det var sååååå skönt! Resten av dan mådde jag bra och det gör jag idag med. Slutsats: potatissalladen var boven i dramat och det vette tusan om jag vill äta den igen! Kanske har jag blivit känsligareför laktos.

Nu har Elin och Siri åkt hem igen. Det är varmt, 26 grader i skuggan, så nu är det korsdrag och fläktar som gäller och så flyttar jag in i läsrummet som är svalt på morgnarna. Det är tur att jag är inne på sluttampen av klimakteriet, så vallningarna är bara värmepåslag numera.

Med anledning av hostan och orkeslösheten köpte hemtest av covid-19 och gjorde 1 i fredax. Det är endast näsprov. Att göra svalgprov är inte mysigt, men går fort. Att köra in provstickan i näsan utan att nysa ut allt äckel som finns där är omöjligt. “För om stickan försiktigt.” ATJO! “Rotera för att få med så mycket som möjligt.” ATJO! ATJOO! AAATJOOOO!!! “Håll kvar stickan i näsborren i 3-4 sekunder. Helt jävla omöjligt! Testet var negativt och jag undrar om Pär blev besviken eftersom ett positivt svar hade varit en förklaring, något att ta tag i.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.