Hushållsarbete

Många tycker att den stora nackdelen med hushållsarbete är att det aldrig tar slut. Du kan inte att diska en gång för alla om du inte köper nytt porslin varje gång eller kör med engångsprylar, men vem vågar erkänna en sådan sak i dessa miljömedvetna tider? Tvätt fylls hela tiden på och det blir lortigt med jämna mellanrum. Jag är tacksam för hushållsbestyren! De har hjälpt mig många gånger när jag har haft ångest eller varit sjukt rastlös.

Idag var ett sådant tillfälle. Det var dax för den månatliga rejäla städningen. Nu för tiden är min ork så dålig att jag dräneras av att gå ut med soporna, men städa skulle jag! Jag blir knäpp av att bara sitta och ångesten är mer frekvent. Jag behöver inte sova lika mycket av samma anledning (jag är lyrisk de gånger jag lyckas sova bort förmiddagen) och idag steg jag upp klockan 7 och började städa strax före 8. Naturligtvis var tempot inte det samma och jag hoppade över småfejande. Jag har aldrig haft problem med monotona göromål och sen ljudboken kom är det definitivt inget att klaga på. När badkar, tvättställ och toa blänker och när duschdraperiet och badrumsmattorna blivit tvättade, ja, då kickar endorfinerna in. Ett synligt resultat efter en ordentlig insats.

Den här gången skurade jag köksgolvet och det känns alltid bra. Eftersom det är midsommar lade jag en duk på bordet och som en extra lyx tog jag fram nya diskhanddukar och grytlappar. De små förändringarna gör ofta stor skillnad och jag älskar att köpa nya bordstabletter som jag kan matcha med handdukar och grytlappar.

Hallen är hallen och inte särskilt spännande. Jag brukar sluta efter det och ta sovrummet och vardagsrummet dagen efter, men jag kom igång tidigt idag och lade de sista krafterna på sovrummet och då gäller självklart byte av lakan. Sen gick jag in i väggen. Tungt att andas och hosta från helvetet. Jag lyckades duscha för det är ett icke förhandlingsbart villkor när lakanen är rena! Efter det tillät jag mig själv att krascha i soffan.

Tillfredsställelsen efter månadsstädningen är svårslagen. Den fräscha, dammfria, skräpfria och fläckfria känslan påverkar mitt mående mycket och inte tusan har jag haft tråkigt medan jag gjorde det! Hushållsarbetet kan jag lita på.

PS! Jag kommer att ha träningsvärk imorrn.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.