Upp, ut och iväg!

Jag visste det. Att jag skulle komma upp, ut & iväg endera dagen och idag var det endera dagen. Det var soligt, soligt med kalla vindar och bara 6 plusgrader – äntligen min sorts väder! Jag valde min favoritrunda runt Flaten och det var skönt! Kroppen var med på noterna och jag hade bra tempo – jag kände igen mig själv igen. Jag fick ont i ryggen och huvudet framåt kvällen, men det känns ok.

Ett mintgrönt hus med röda blad - effektfullt!
Ett mintgrönt hus med röda blad – effektfullt!

Det som verkligen bidrog till att jag kom iväg var att jag hade ett paket att hämta ut. Trots att det fanns på Bamses nere i centrum valde jag att knalla runt hela sjön för att hämta ut det plus att jag handlade på Konsum. Ett nytt smyckeskrin från en av mina favoritdesigners: Oilily. De använder mönster som inte är något för den räddhågsna som inte vill synas och Elin, som är en sån, har haft många åsikter om väskorna särskilt när jag har haft en av dem tillsammans med en mönstrad tunika. “Vad har vi sagt om att ha de där tillsammans?”, sa hon vid ett tillfälle. Fniss! Den första väskan köpte jag för 7 år sedan. Ett år senare var det dax igen: både ryggsäck och liten väska. Ytterligare ett år senare med “pinsam regelbundenhet” köpte jag den sista väskan från det märket. Det har gått 6,5 år och mitt väskbegär har faktiskt varit ganska svalt de senaste åren. Jag har mest gått hemma och har inte haft så stor användning av väskor (vad har det med nåt att göra?!) och det har varit bra för min plånbok. Hehe. Till saken! Jag har tröttnat på mina smycken och stuvat undan de flesta och jag är urleds på mitt stora smyckeskrin som jag har döpt till Fort Knox. Nu vill jag ha små, blanka silversmycken i ett litet smyckeskrin. Själva smyckena var inte svårt att få tag i nu när Guldfynd finns på nätet. Ett litet smyckeskrin utan Disneymotiv eller ballerinor som piruetterar när locket öppnas var lite knepigare att hitta, men så dök det upp på en sida som heter House of Hedda.

smyckeskrin

smyckeskrin-2

Insatsen med de små facken går förstås att lyfta ur. Oilily är mönstrad kvalitét och man får det man betalar för. Skrinet är lagom stort. De örhängen jag har valt att ha kvar (o-undanstuvade) ligger parvis i varsitt litet fack och jag behöver inte rafsa runt för att hitta dem jag är ute efter. Faktum är att rent färgmässigt, så passar det ihop med den nya färgskalan som råder i vardagsrummet. Fint som snus!

smyckeskrin-3

 

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.