Känns som otrohet

Det regnar idag och det är inte mer än 15 grader och det är skönt! Marsvinen och jag har tillbringat dagen i skumrask för jag vägrar att tända någon lampa förrän det är nödvändigt. Snart nog är det dax att ha dem tända större delen av dagen och jag tänker njuta av och utnyttja dagsljuset så länge det är möjligt. Det är 4 månader sedan jag köpte ett nytt paraply, men det var inte förrän idag som jag fick inviga det. Det fungerar! Jag promenerade tur och retur Salem med anledning av paket och idag var det tungt och jag har haft sjukt ont i båda vristerna sedan jag kom hem. Jag vaknade klockan 7 och kunde inte somna om, men efter promenaden kunde jag sova och det gjorde jag sittandes vid köksbordet med huvudet i handen. Hehe. Det fungerade som en energilur.

Jag handlade på ICA när jag ändå var i Salem och eftersom mitt hjärta finns hos Coop kändes det som om jag var otrogen. Jag smög i gångarna med skammens rodnad brännande på kinderna. Det var vid 10-tiden, så det var inte många kunder som tur var. De har en salladsbar som jag bestämde mig för att prova eftersom kocken inte kunde laga middag just idag. Knappt 12 kr/hg. Jag tog en papp-bunke, lade grönsallad i botten, tomat och lök, tärnad gurka, tärnad feta och vanlig ost, strimlad paprika och grillad kyckling och så en liten förpackning med Rhode Island. Det visade sig smaka alldeles utmärkt och det var lagom mycket. När jag köper färdig sallad blir det alltid en massa över. Jag hittade ett ljus oxå. Ett vääääldigt fint ljus. Titta!

Mönstret passar ihop med vårt nya kök!
Mönstret passar ihop med vårt nya kök!

Ljus 2

Hush Puppies är bra skor, på en hedervärd andra plats efter MBT. I början av 1990-talet hade jag ett par i svart mocka som var underbara! De vägde inte många gram och de gav mig inga skavsår. Aaaah, minnen… Det är inte utan att jag undrar varför jag inte har köpt Hush Puppies sedan dess? Kanske för att det inte fanns så många skoaffärer som förde det märket för det här var ju innan online-handeln var uppfunnen. Herregud, hur gammal är jag?! Förra veckan kom jag på att jag behöver ett par sandaler. Såna där rejäla promenadsandaler. Jag har ett par Merrell som har några år på nacken och som känns stumma och ihoptorkade, men som är breda och stadiga och jag surfade runt efter ett par liknande. Footway visade sig ha en hel del att välja på och jag beställde ett par som kom levererades inom 3 dagar. Det var Merrell, men modellen var så smal att jag inte ens fick i foten. Retur! Det är ett företag som har tänkt efter före och därför skickar med en fraktfri retursedel direkt och det uppskattade jag. Jag slog bara in sandalerna i samma plastpåse som de kom i, dunkade på retursedeln och idag skickade jag iväg dem samtidigt som jag hämtade Hush Puppies-sandalerna som jag beställde i stället. Det kändes som att gå på moln! Så sköna!! Breda över tårna och med mycket dämpning under hälen och nästan viktlösa.

Som att gå på moln.
Som att gå på moln.
En hund i loggan - det går inte att motstå!
En hund i loggan – det går inte att motstå!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.