Visste ni…

… att det inte var Darwin som myntade uttrycket “Survival of the fittest” utan en kollega som efter att ha läst manuset till “Origin of species” konstaterade att det handlade om att den starke (eg. mest anpassade) överlever?

… att människans avkomma egentligen föds för tidigt? Om barnet skulle födas när det var så pass utvecklat att det skulle kunna överleva själv skulle det innebära att dess huvud var för stort för kvinnans bäcken. Därför är människans avkomma den som är klenast av däggdjur.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.