Brytpunkt

En hyfsat rask promenad – med MBT-små steg-på 50 minuter. Det blev skönt efter ett tag. Mest av allt fyllde promenaden funktionen av hjälp med att fatta beslut. Jag sov inte bra i natt och när jag vaknade var jag trött och leds. Leds på att vara trött. Det var nära att jag inte kom iväg på promenaden av just den anledningen. Jag var så leds att jag hade ångest. Ångesten hjälpte mig att hålla tempot. Blodcirkulationen hjälpte till att få igång hjärnan. Jag fick känslan av en brytpunkt. Nu krävs det en seriös förändring. Det krävs en långsiktig förändring.

Klimakteriet, foten, handen, ryggen och vikten. När det gäller klimakteriet, så är det som det är. Kroppen svullnar upp titt som tätt oberoende av vad jag äter eller om jag tränar. Jag känner mig uppblåst och tung. Det är påfrestande att ha mens i en månad, att inte veta hur mycket jag kommer att blöda eller hur länge det kan tänkas pågå och det känns inte bra att äta värktabletter så gott som dagligen. Det är ingenting jag kan kontrollera och jag kan bara beväpna mig med tålamod och Ipren. När det gäller foten kan jag inte göra mer än jag redan gör. När det gäller handen kommer jag att be om cortison.När det gäller ryggen gör jag det jag kan. När det gäller vikten – där kan jag göra något.

1. Med start den 1 september 2015 och 6 månader framåt dvs. till och med februari månad 2016 kommer jag att fokusera på vad jag äter och inte äter.

2. Choklad/godis får jag äta endast fredag och lördag kväll. Chips får jag äta endast den sista helgen varje månad.

3. Kakor, bakelser, glass och efterrätter säger jag ajöss & goodbaj till permanent.

4. Min målsättning är att gå ned minst 0,5 kg varje månad.

5. Jag väger mig en gång i månaden och om jag inte har gått ned minst 0,5 kg inför jag totalt godisförbud.

6. Jag kommer inte att äta något efter klockan 23.

7. Eftersom den farligaste tiden är kvällar efter klockan 21 kommer jag att leta efter vettiga alternativ till kvällstugg för jag  tror inte på att somna hungrig.

8. Jag kommer att träna som vanligt dvs. så mycket jag orkar.

Jag gör det här för att få må bra, för att orka mer, för att slippa ha ont och för att ingen ska kunna komma med spydiga kommentarer om vad jag äter och inte äter. Det kommer inte att finnas någon belöning i slutet av dessa 6 månader. Jag kommer heller inte att straffa mig själv. Jag gör det här för att kunna säga att jag har gjort ett seriöst försök att gå ned i vikt. 

 

 

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.