Medicinprat

Läkarbesök hos SF på psyk i Södertälje (samma läkare som ringde mig den 3 juli). Det blev medicinprat i kvadrat. När hon vid 2 olika tillfällen hade uttryckt det som att hon inte skulle ha gjort den eller den rekommendationen kunde jag inte låta bli att göra en min som hon tolkade som att jag var plågad, att jag inte orkade gå in på detaljer (vad gällde namn, licenser, verksamt ämne och bla-bla-bla…) vilket i och för sig inte var en helt felaktig gissning, men jag förklarade att jag som patient känner mig maktlös när ena läkaren säger si och den andra läkaren inte förstår varför den första läkaren sade si utan säger så. Räcker det inte med att förklara att hon vill göra en ändring, möjligen varför, men hoppa över delen som uttrycker det som att den förra läkaren var mindre smart för vad tusan kan jag som patient göra åt det?! Små justeringar: Paroxetin flyttas från kväll till morgon eftersom den tydligen kan påverka Stilnoctens sömngivande effekter. Visst. Stilnocten ska jag inte ta tidigare än 15-30 minuter innan jag lägger mig för att maximera effekten och förhoppningsvis få sova hela natten. Visst. De gånger jag tar Circadin som extra sömnhjälp ska jag ta den före Stilnoct i stället för samtidigt med eftersom effektkurvan av den är längre. Visst. När jag sa att jag inte tyckte att Lergigan var något att ha undrade hon om jag var säker. Jag skulle kunna ta den tillsammans med Stilnoct (tror jag eller kanske 35 minuter och 15 sekunder före….) och till och med Circadin för tillsammans minskas de enskilda biverkningarna. Hänger ni med? Det var knappt att jag gjorde det. Det lustiga ironiska var att hon i början av besöket betonade att vi alla är olika och därför reagerar olika på mediciner, men hon accepterade inte att jag tycker Lergigan var verkningslös. Lamictal: i morgon ska jag gå till vc och lämna blodprov som visar i vilken utsträckning den tas upp i blodet. Jag kan behöva en ökning, men på den nivån vill läkaren kolla med ett blodprov först. Visst. Hon kommer att ringa mig den 13 augusti med svaret. Hon hade ätit vitlök. Urk.

Jag glömde att skriva att i torsdags ringde en dam (jag uppfattade inte namnet) med anledning av den vårdkritik jag lämnade in hos AG dagen före. Jag skrev den i affekt, men utan svordomar eller fula ord och något i den har tydligen nått fram. Damen sa att det är fruktansvärt, men tyvärr en korrekt bild av hur vården fungerar och att hon ska skicka den vidare för snar behandling samt att hon kommer att ringa mig igen med besked. Tack!

Det har dykt upp kanadagäss bland alla änder och måsar.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.