#Blogg 100 del 1

Jag insåg genast en fördel med bloggutmaningen när jag skrev rubriken: nu är rubriken fixad för de närmaste 100 inläggen! Häpp! Jag ska köra med underrubriker i stället.

Det här med ålder

Jag fyller snart 50 och jag upplever ingen 50-årskris. Åldersrelaterade kriser hänger ihop med förväntningar på vad man tycker att man borde ha uppnått när man når en milstolpe för varför skulle man annars krisa? Det finns ingenting i kroppen som signalerar att det är krisdax med ett decenniums mellanrum från det man fyller 30. Det handlar om jämförelser och förväntningar. Du tycker att du borde ha kommit så eller så långt inom karriären och med familjelivet och när du inte har gjort det, ja, då krisar du. Med tanke på att jag inte har arbetat på 15 år pga. sjukdom och numera är sjukpensionär och att jag inte skulle kunna klara mig på min inkomst borde jag ligga hopkrupen i fosterställning och yla om att hela mitt liv är förspillt och att jag är värdelös.

I senaste numret av MåBra skriver de om en Sifo-undersökning som gjorts med närmare 4000 personer mellan 20 och 79 år. Enligt den undersökningen mår vi svenskar bättre ju äldre vi blir. Vi blir mer tillfreds och lyckligare. Det stämmer in på mig för jag skulle för allt i världen inte vilja vara 20 igen! Fy tusan för att gå igenom den osäkerheten igen, att inte känna mig själv eller veta var mina gränser går. En av de absolut största fördelarna med att bli äldre är att jag nu har en hel del erfarenheter och därför kan lita min magkänsla. Jag vågar stå för mina åsikter även när de sticker ut. Jag har självförtroende nog att säga ifrån när jag tycker att något är fel. Jag är inte lika snabb med att döma samtidigt som jag vågar stå för den intolerans jag faktiskt känner. Varför slösa energi på att krisa när jag dessutom kan förvänta mig extra skojsiga presenter på min stora dag?

Den här reklamen är hemsk! Dels för att ansiktet till höger är så retuscherat att det är rent löjligt och dels för att det står: ""Resultatet kommer att göra dig lycklig!".
Den här reklamen är hemsk! Dels för att ansiktet till höger är så retuscherat att det är rent löjligt och dels för att det står: “”Resultatet kommer att göra dig lycklig!”.

blogg100-logotype-300x256

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.