Män

Det finns en bok av Stefan Krakowski, överläkare inom psykiatri, som heter “Incel: om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris”. Jag har lyssnat på den 2 gånger. Den är mycket intressant och tankeväckande och lite skrämmande. Boken består av både historisk och nutida fakta samt ett flertal djupgående intervjuer med några män och en kvinna. Incel kommer från engelskans involontary celibacy och innebär att man trots många försök och en stark längtan efter ett nära förhållande förblir ensam. Som med så mycket annat som avviker från en påhittad norm blir det stigmatiserande och leder till försämrad hälsa, depressioner och självmord. Incelrörelsen har delat in befolkningen i Chads och Stacys där en liten del av alla män får sex från en stor del av kvinnorna. Kort sagt: jävligt orättivst.

En förklaring är att kvinnan idag inte behöver mannen till något som hon inte kan ordna själv och det handlar om allt från utbildning (kvinnor vidareutbildar sig i betydligt högre grad än män) till att skaffa barn. De kan försörja sig själva och de är inte tvingade att lägga allt på hyllan om de vill ha familj. Det finns ny forskning som visar att kvinnors hälsa förbättras när de inte är i ett förhållande medan mäns hälsa försämras. Sverige är ett av världens mest jämställda länder, men ändå mördas över 100 kvinnor per år i nära relationer. Det finns många förslag på åtgärder, men alla handlar om att ta itu med våldsförövaren efteråt när det är för sent. Det finns säkert många förklaringar till att våld mot kvinnor verkar öka och jag tror att en av dem är att männen känner sig maktlösa och förbisprungna. Maktlöshet leder till rädsla som i sin tur tar sig uttryck i våld och det är väl dokumenterat att män har lättare att ta till knytnävarna än att prata. Det finns ett konto på Instagram (som jag inte har) som heter “Mansbebisar” och som endast kvinnor får tillgång till. Alla förhållanden är inte våldsamma. Det handlar inte alltid om fysisk eller psykisk misshandel. Det handlar mycket om att kvinnan ofta tar det känslomässiga ansvaret i ett förhållande. När hon kommer hem från jobbet väntar ett annat jobb. Jag vet att alla män inte är skitstövlar eller mansbebisar. Varken Pär, svärfar, svåger eller min bror passar in där medan Elins 3 pojkvänner har gjort det. Jag läste om det här Instagramkontot på DN.se och läste kommentarerna och vet ni vad? Det var 98% män som kommenterat och större andelen var förtörnade. Det fanns ett fåtal som inte förstod varför de andra var sura över att kvinnorna har ett eget forum att prata av sig it. En av männen uttryckte det som att det är tur att de tycker så mycket om kvinnorna för annars vore vi inte värda besväret. En hedenhös-kommentator anser att vi kvinnor borde förstå att män handlar i stället för att prata vilket kunde tolkas som att “ni får mat på bordet, så kräv inte en massa känslopjunk oxå”. Om de pratade med sin fru, så kanske hon inte behövde vända sig till ett forum.

En av männen som intervjuades av Stefan Krakowski anser att alla tjejer borde våldtas när de tar examen, så att de förstår hur det går när de förvägrar en man sex. När män är rädda för att kvinnorna ska klara sig utan dem tar de alltid till sitt könsorgan. När de förvägras sex, så ska kvinnorna bestraffas med våldtäkt. När en kvinna säger att hon är feminist anser männen att det hon egentligen behöver är ett ligg med en Riktig Karl. Detta könsorgan som jag får upptryckt i ansiktet varje gång jag passerar en yta som förmodligen har tiggt om att bli nedklottrad. Om allt bara handlade om sex, så finns det dildos och då behövs inte deras könsorgan heller. Det är klart att de blir skraja. Det finns några som har gjort sig till hjältar inom incelrörelsen genom att köra ihjäl eller skjuta oskyldiga människor och främst kvinnor. Behöver jag säga i vilket land det här fenomenet föddes? Landet som har lyckats med 233 masskjutningar innan ens halva året passerat. Naturligtvis finns det kvinnliga incels! Jag vet inte om de är lika många som männen, men jag vet att de inte väljer att gå ut på gatan och meja ner männen av den anledningen att de inte får sex och närhet.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.