Städning

“Städa, städa varje fredag och så varje jul – det tycker jag är kul / Aldrig mörda på en lördag för det verkar skumt – det tycker jag är dumt.” Pippi Långstrump

Idag har jag inte mördat, jag har städat. Och städat. Och städat. Som riktmärke för hur långt jag har hunnit brukar jag ha kvar sovrummet (som oftast är lätt) och vardagsrummet (som oftast tar tid) när det är dax för lunch. Det brukar vara mitt vanliga arbetstempo. Den här gången hade jag bara klarat av badrummet och köket när klockan nästan hunnit bli 13. Jag är inte fullt på det klara med vad det var som tog sån tid. Hm. 10 i 9 gick jag ned till Konsum för stödhandling och var hemma till halv 10 när jag drog igång städningen genom att skaka mattor på balkongen. 3 timmar och endast 2 rum senare satt jag som bedövad och hade ingen matlust. Åt bara 2 ägg och en knäckemacka med ost tillsammans med 2 muggar tråkigt te. Det kunde ju bero på att jag hade klunkat vatten hela förmiddagen eftersom det var så varmt (25 grader), men jag hade ingen ro att sitta och tugga när jag visste att nästa uppgift var att krypa på hallgolvet för att skrapa bort Klisterkluttar från Helvetet en gång för alla… Strax före 14 var jag igång igen. Drygt 2 timmar senare dammsög jag det sista i vardagsrummet och stapplade in i duschen. Först nu känns hallen färdig. Allt utom nyckelskåpet har återbördats till sina platser. Vi har en sååååå snygg hall nu! Dessutom är hela nedervåningen väldigt ren & fräsch och jag känner stor tillfredsställelse vid tanken på att jag får vila i morgon igen.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

4 reaktioner till “Städning”

  1. VAR MALLIG i flera da’r, det är du värd. Skönt att ni fortfarande är sams, sådana här renoveringar kan ta fram det sämsta hos var och en. Det är bara att glädjas åt den fina trappan och hallen.

  2. Jag måste skicka berömmande ord till dig som klarat av denna renovering så galant trots värme, riklig mens, många lager färg att stryka och dessutom gått en fight med limmet.
    Jag blev trött bara av att läsa om jobbet som nu är klart. Du är värd all vila du kan få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.