Spirometri

Det gick inte bra idag. Jag sov bra, men att stiga upp kvart i 6 funkar inte för mig och jag var riktigt trött när jag satt i väntrummet. Det första jag fick göra var att väga och mäta mig och jag blev så jävla irriterad. Det förbannade BMI-andet!!! Det var det som det handlade om eftersom det inte finns någon som helst anledning att mäta någon som är 57 år och har slutat växa för 40 år sedan! Dessutom fick jag väga mig med kläderna på och efter att jag ätit frukost (jag var där klockan 8), så resultatet blev 1 kg mer än när jag gjorde min veckovägning igår.

Efter den sura starten fick jag sitta med en klämma för näsan och ett äckligt munstycke av silikon i munnen, innanför läpparna och andas in och ut i olika kombinationer. Hon instruerade mig hela kontinuerligt. Hostan triggades. Andningstekniken var så svår att få till att jag blev förbannad. Ena halvan av undersökningen, som tog 40 minuter allt som allt, satt jag instängd i ett bås med väggar av plexiglas och med samma sorts näsklämma och munstycke, men förmodligen med en mer avancerad mekanik. “När du hostar får du gärna göra det i armvecket.” sa hon. Jag vet inte om hon sa det för att jag inte skulle skvätta saliv på väggarna eller om det var på grund av smittorisken (Covid-19), men vid det laget var jag trött pp hennes röst att jag var frestad att säga åt henne att hålla käften.

Efteråt var jag helt färdig. Jag köpte 2 vaniljmunkar som jag tryckte i mig tillsammans med en mugg te när jag kom hem medan jag tittade på drag queens. Idag tröståt jag faktiskt.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.