Sömnparalys

När du i halvvaket tillstånd känner att något (hotfullt) finns i rummet, men du kan inte röra dig. Du är paralyserad. Jag är med om det här ibland och det är det i särklass obehagligaste jag vet. Det hotfulla kommer alltid smygande bakifrån. Ibland hör jag steg, ibland kommer det rusande in. Jag ligger med ryggen till och hur desperat jag än försöker vända mig om för att se vem det är går det inte. Jag inte ens vrida på huvudet. Hjärtat dunkar. Paniken kommer. Jag måste vakna! VAKNA!! Skrik, Ewa, skrik! Jag öppnar munnen och tar i från mitt innersta. Det brukar fungera. Det händer att jag hör mig själv och det har hänt att jag har väckt Pär. Det är länge sedan sist, men imorse hände det. Det gick fort och var så satans läskigt.

Pär kom in för att säga hejdå innan han åkte till kontoret. Jag vaknade inte helt och hållet. Det kändes som om hon var där så snart ytterdörren stängdes efter honom. Hon dök upp tätt intill mitt ansikte som om hon stod på knä vid sängen. Likblek med svart hängande hår och ögon som var omgivna av kraftig svärta. Hon sa inget. Lutade sig bara mot mig. Stirrade. Jag trodde jag lyckades väcka mig själv för jag klarade av av vända mig bort från henne. Då ser jag hur Pärs täcke höjs för att sedan sänkas som om han lade sig till rätta, men fram kommer en likvit hand med långa smala fingrar… Där väckte jag verkligen mig själv. Mitt hjärta dunkade och jag var så in i helvete rädd! Trots att det ljusnade ute tände jag sänglampan och låg och lyssnade. Inget mer hände. Så fort jag tänker på det börjar hjärtat dunka.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.