Propp

Jag har listat ut anledningen till det korta varslet för hjärt-ultraljudet. Det blev en lucka till följd av ett återbud och de utnyttjade det eftersom väntetiderna är långa. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle åka dit med tanke på förkylningen, men eftersom jag är både feber- och hostfri tog jag med mig ett munskydd och egen handsprit och åkte dit. Ultraljud kräver gel och gel är kladdigt, så det jobbigaste var när jag skulle använda pappershanddukar för att torka av större delen av överkroppens framsida.

Idag fick jag ännu en kallelse. Den 10 november ska jag få träffa en fysioterapeut och jag gissar att det handlar om någon form av konditionstest.

För några månader sedan läste jag en artikel i DN där några damer och herrar i 70-årsåldern berättade om hur de upplever dagens sjukvård. En av herrarna sa att bara man lyckas ta sig förbi vårdcentralen är den svenska sjukvården i toppklass. Han formulerade det perfekt! Vårdcentralerna utgör numera ett hinder – en propp – som leder till frustration. Den kompetens och den vänlighet jag har mött på Södertälje och Huddinge sjukhus är utan anmärkning till skillnad från min vårdcentral.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.