Proffs

Jag köpte en vårgrupp från Interflora.

Den levererades förra måndagen. 2 av krokusarna var tilltufsade. Så här såg krokusen ut 3 dagar senare efter 1 vattning.

Jag betalade 419 kr + 129 kr i budavgift. Jag mäjlade de i torsdax och bifogade några foton och sa att gruppen inte var värd pengarna. Idag fick jag svar bl.a.: “Tråkigt att krokusen slog ut så snabbt. Det är svårt att veta hur snabbt den slår ut, det beror på hur knoppig den är vid leveransen och hur varmt man har inomhus osv.” Svaret var långt ifrån tillfredsställande, så jag skrev tillbaka. “Tack för svar, men jag är inte nöjd. Interflora ska ju vara proffs på växter och jag tar för givet att gruppen gjordes i ordning på leveransdagen, så det borde inte ha varit svårt att se att krokusen redan var utblommad. De knoppar som fanns hade inte en chans.” Dessutom leverades blommorna från butiken i vårt centrum alternativt den i Salem – inga timslånga transporter direkt.

I lördax monterade jag isär gruppen. Pär ska plantera krokuslökarna på Öland. Mini-St Paulian planterade jag i en egen kruka liksom den långa lökväxten med blåklocksliknande blommor. Kvistarna (som nästan petade ut ögonen på oss när vi åt middag) och limoniumen (“som sitter i planteringen torkar, vilket är normalt att den gör då det egentligen är en snittblomma. Man har valt att ha med den då den torkar och ser nästan identisk ut, men blir lite ljusare i färgen bara.”) slängde jag. Jag tror inte att St Paulian kommer att klara sig så länge trots flera knoppar. Mini-varianterna gör sällan det.

Det är ofta mot bättre vetande som jag beställer från Interflora. Mitt samvete protesterar jämt. “Flera 100 för blommor som inte håller ens 1 vecka!” Man får inte alltid det man betalar för… Jag tycker att de blommor jag köper på Konsum är värda sitt betydligt lägre pris och de håller alltid minst 1 vecka.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.