Nageldoktorn

Jag fixade naglarna idag, men vill egentligen skriva om förra besöket för 4 veckor sedan som var ett riktigt dåligt besök. Mina känselspröt vibrerade hela tiden. Jag upplevde henne som stressad och otålig. Klockan var 14 – ett välkänt dipp på arbetsdagen – och vädret hade tvärvänt från hällregn till 20-gradig bastu och jag kan föreställa mig att jag inte var den enda som kommenterade det, så om hon var leds på vädertjat hade hon min fulla förståelse. Hon gjorde illa mig med filen som hade en svart, grov yta nästan som en sandpappersfil. Det var den hon brukar använda, men hon brukar inte vara så otålig som den där dagen. Jag sa inget. När hon var färdig sa jag bara att det var fint vilket var ett svalt betyg från min sida. Jag hade inte hunnit långt på väg hem när jag såg att ena tumnageln saknade glans, den kändes sträv. Det har hänt tidigare och då har jag fått komma tillbaka nästa dag och fått det åtgärdat, men den där gången orkade jag inte. Jag var trött efter de 2,5 timmarna det oftast tar och hade ont i ryggen och som tur var hade jag valt en ljus färg där det inte märktes. Men jag visste. Väl hemma inspekterade jag fingrarna. Jag hade 5 sår efter filen varav 2 behövde plåster. Tummarnas nagelband kändes ömma. Det var INTE ok med tanke på de 800 spänn jag betalat!

Att säga ifrån och att riskera en konflikt är något jag alltid drar mig för, men jag tränar på det och när jag pysslat om mina händer bestämde jag mig för att ta upp det vid nästa besök. Jag hade 4 veckor på mig och jag hann ändra mig flera gånger, men när det var dax att gå dit idag kände jag mig lugn. En av alla mina terapeuter lärde mig att använda jag-budskapet. I stället för att säga “Du gjorde ett dåligt jobb.” som uppfattas konfrontativt, ibland aggressivt valde jag att säga att jag fick flera sår och “Jag uppskattar om du är lite försiktigare den här gången.”. Hon tog det på rätt sätt och svarade att hon skulle vara så försiktig hon kunde och det var hon för hon tog en mindre rivig fil och hade ett lugnare tempo. Inga sår och nagelbanden mår bra. En inte oviktig faktor är att jag hade tid klockan 10, före lunch och i början av hennes arbetsdag, så jag kommer att boka den tiden i fortsättningen om jag över huvud taget ska fortsätta för en nagel är matt även denna gång. Att rätta till det tar ca en halv timme och jag … IDS inte helt enkelt.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.