Kusligt

Vädret den här sommaren är så ostadigt, men stadigt blött att det är kusligt. Egentligen är skrämmande en bättre beskrivning. Orsaken till kaoset jävligt skrämmande. I söndags regnade det utan uppehåll och det var inte direkt duggregn. Sedan började det blåsa. När jag satt i köket och målade på kvällen var fönstret öppet. Det hade varit halvmörk dager hela dagen ungefär som en mulen novemberdag och mörkret kom xtra snabbt. Hasselns grenar piskade i den allt kraftigare vinden. Det var kusligt. Skräckfilmsväder. Vid 21-tiden tilltog regnet ytterligare och så började det åska. Eventuella blixtar syns sällan på kökssidan, så jag gick till vardagsrummet på motsatt sida och jag fick mitt lystmäte. Det blixtrade hela tiden och jag överdriver inte! Det flimrade fram och tillbaka över himlen, så frekvent att åskmullret inte fick en syl i vädret. Jag älskar åskväder och kan inte påminna något liknande. Det fortsatte större delen av natten. Jag vaknade till och såg hur det fortfarande flimrade bakom den neddragna rullgardinen.

Igår vräkte det ned. Jag hade tid hos nageldoktorn klockan 14 och planerade vad jag skulle ha på mig för att inte bli genomblöt. Vädret hann – förstås – slå om och det rejält. Sol, +25 och varma vindar. Vad??!! När jag gick stekte solen och det kändes som ett växthus. Medan naglarna togs om hand blev det mulet, temperaturen sjönk till 21 och vindarna blev svala. Senare på kvällen var regnet tillbaka och det blev äckligt svalfuktigt. Örngott och lakan luktade ovädrad stuga. Blev man sittande för länge började man mögla. I skrivandets stund regnar det faktuskt INTE, men det blåser kraftigt. Igår beställde jag gummikängor från Footway för att kunna gå ut torrskodd.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.