“Kriget mot kroppen”

Att skamma tjocka personer verkar faktiskt på många sätt vara en av de sista kvarvarande utposterna för alla som vill fortsätta att ägna sig åt mobbning och diskriminering.

Det slulle exempelvis inte vara tänkbart att ha en humorserie på tv som gick ut på att driva med människor med en viss religion eller hudfärg, men det är inga problem att skapa en karaktär som Homer Simpson, vars kanske främsta syfte verkar vara att cementera fördomarna om tjocka människor som lata och korkade. Eller fråga dig själv hur många överbiktiga Disneyprinsessor det finns? Hur brukar skurkarna se ut? När Biggest Loser kom till Sverige såg jag bara samma sak som jag sett på min barndomd skolgårdar: mobbning, hets, förnedring.

Erik Hemmingsson

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.