Diamantmålning

Jag vill ha något nytt att pyssla med i stället för Lego som, förutom att paja naglarna, är både dyrt och skrymmande de gånger skapelsen får stå framme. Elin tipsade om att “nummermålning” som jag gjorde en hel del när jag var liten, men… nä. Jag hittade “diamond painting” – diamantmålning på svenska. Jag beställde 2 små motiv att prova på; fåglar i en björk och Titanic. Det tog 2 veckor innan de kom. 2 veckor är lång tid med dagens leveransmått mätt, men beställningen visade sig komma hela vägen från Kina. Hm. Mitt samvete morrade i protest. Kina är inget föregångsland och transporten var troligen allt annat än miljövänlig. Om jag får mersmak ska jag kolla noģgrannare.

När jag läste beskrivningen på websidan (Happy diamond) verkade det vara en baggis. Kolla själv!

Jag packade upp allt sorterade färgerna som låg i små påsar, tog bort skyddsplasten och började. Motivet är förklistrat för att de pyttiga plastdiamanterna ska fästa ordentligt. Problemet var att tröjärmarna oxå fastnade i kanterna och lämnade ludd efter sig. Hm. Har jag missat något?

Jag kavlade upp ärmarna och började! En färg i taget, i det här fallet mörkbrunt på alla fält med siffran 1. Det är smått och pilligt och för att inte själv fastna på tavlan bli vinkeln på handen lite knäpp, men jag fick snabbt kläm på det.

YouTube! ALLT finns på YouTube! Naturligtvis finns det en video om diamantmålning! Däremot skulle jag inte säga att den är för nybörjare eftersom hon som gjort videon redan hade extra utrustning som förvaringssystem till diamanterna och en ljusplatta. Jag fick veta att 1. Det borde ha följt med små påsar inklusive etiketter för att underlätta sorteringen och 2. TA INTE LOSS HELA SKYDDSPAPPERET. Hoppsan. Jag borde ha börjat med en lite yta och där kommer sorterandet av färgerna i etiketterade påsar in. En begränsad yta i taget i stället för en färg. Aha…

Allt möjligt kan ju fastna på den limmade ytan. Allt från brödsmulor till papper. Hm. Idė! Pär bygger interiörer till bikupor för att kunna filma och mäta hur de mår och då sätter han bland annat ihop enkla träramar. Jag kollade på övervåningen där han har sin verkstad och hittade en i lagom storlek. Kolla!

HÄPP!! Själv är bäste dräng. Jag fullkomligt dreglar över enkla lösningar. Visst är du oxå djupt imponerad? Nu ska jag fortsätta på min diamantmålning! Förtsättning följer!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.