“Kriget mot kroppen”

Dina fettceller står i konstant kommunikation med hjärnan via olika hormoner. Det som händer när du bantar är att fettcellerna delvis töms på sitt innehåll, men antalet fettceller förblir detsamma. Dina fettceller kommer att signalera till hjärnan (inte din medvetna del) att de vill ha påfyllning. Därefter kommer det att hända två saker. Det första är att kroppen går in i ett sparläge, det vill säga den förbränner mindre, termostaten skruvas ner. Om du bantat och känt dig frusen så vet du varför. Det andra som händer är att kroppen kommer att öka dina hungerkänslor och samtidigt minska dina mättnadshormoner. Där har du en komprimerad beskrivning av varför bantning inte kommer att fungera på lång sikt. Det har absolut ingenting med din viljestyrka eller karaktär att göra. Noll. Misslyckandet är inte ditt över huvud taget.

Erik Hemmingsson

En gång till: Det andra som händer är att kroppen kommer att öka dina hungerkänslor och samtidigt minska dina mättnadshormoner.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.