Kommentarer

Jag är inne på mitt 14:e år som bloggare exklusive de 2 år jag drog mig tillbaka. Jag skriver för min egen skull. Jag behöver uttrycka mig i skrift och eftersom jag är en introvert stugsittare får jag inte många tillfällen att pracka på någon mina åsikter. Naturligtvis tycker jag om att få kommentater, annars hade jag skrivit dagbok, men de är inte många. Besökare är oxå trevligt och tyder på att det jag skriver om inte är helt ointressant. Eftersom kommentarerna är få blir jag förolämpad och lite sårad när de visar sig vara automatiserat skitsnack.

Mot slutet, innan jag gjorde uppehåll, skrev jag om hur jävla dåligt jag mådde, att jag behövde få mer hjälp än jag fick just då. Det inlägget fick en automatiserad skitsnacks-kommentar på engelska i stil med “OMG your blog is great! Please contact me to get advertisers.” Jag svarade trots att jag visste att det var meningslöst och frågade om hon – för det var en hon – begrep vad jag skrev om i just det inlägget. Den här veckan har jag fått 2 kommentarer i samma stil, men inte fullt så missanpassade. Jag kopierade dem så kan du läsa själv.

Från twicsy.com: “This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I’ve shared your site in my social networks!” Jag svarade med en fråga: “So you understand Swedish, do you?” twicsy.com leder inte till någon eller något och jag drar mig för att klicka vidare.

Från Sell junk car: “You can certainly see your skills in the work you write.The sector hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to say how they believe.At all times go after your heart.” Det är ju uppmuntande och jag frågade “What sector?”. “Sell junk car??!” Jag klickade inte vidare.

Min blogg finns hos WordPress och de uppmanar mig heeeeela tiden att jag ska tagga mer, använda etiketter, göra rubriken mer lockande. Jag vill inte! Det är inte därför jag bloggar. Jag strävar definitivt INTE efter att bli en influuuuääänser. Nu undrar jag, efter att ha sett dokumentären från förra inlägget, vilka algoritmer som ligger bakom dessa anonyma skitsnacks-kommentarer som dessutom är på engelska? Jag vägrar gå på det!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

2 reaktioner till “Kommentarer”

  1. Vårt samhälle har blivit sjukt på riktigt. Jag undrar också hur det ser ut med såna kommentarer till ett inlägg som beskriver det du skrev? Ganska uppenbart fejk!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.