Dammigt

Jag har 2 dosetter. 1 blå för morgonmedicinerna 1 röd för kvällsdito. Det ligger lite psykologi alternativt inbillning bakom valet: jag har fått för mig att den röda färgen signalerar “stopp” eller “varning”, så för mig – som den morgonhatare jag är – underlättar det ingenting.

För ett par månader sedan råkade jag ta kvällsmedicinerna på morgonen. Som tur var skulle jag ingenstans utan hade städning på schemat. Jag blev luddig i huvet och trött, men tack vare att jag var i fysisk rörelse höll jag mig vaken. Efter det klistrade jag på etiketter med “morgon” respektive “kväll” och det fungerade. Tills igår. Lustigt nog var det dax att städa den här gången med – vilka är oddsen för det? – och jag blev luddig i huvet och trött, men tröttheten slog hårdare. Medan jag åt lunch blev jag allt tröttare och jag kunde inte motstå lusten att sova, så jag tippade åt sidan i soffan och sov i drygt 2 timmar. Resten av dagen blev helt sned. Det blev te och mackor till middag (min kock har åkt till Öland igen) och tv-häng.

Apropå städning har jag köpt en Swiffer som är en kombinerad dammvippa/-trasa.

Själva vippan träs på skaftet. Materialet får mig att tänka på blöjor.

Jag brukar använda en vanlig trasa och en dammvippa. Swiffern är på gränsen till värdelös. Den förvandlas till en ofräsch trasselsudd som lätt glider av plastskaftet. Den funkar bra i trånga utrymmen i stället för en trasa, men den drar inte till sig dammet så effektivt som reklam och recensenter påstår. Det sämsta är att jag inte kommer åt ovanpå höga hyllor plus att det korta skaftet gör att jag behöver stå nära. Den dammvippa jag har är långskaftad och går att böja vilket gör att jag kommer åt högre upp. Den behöver dock bytas ut och därför provade jag Swiffer. På bilden ovan syns det hur tufsig den blir (och hur lortigt det hinner bli på 4 veckor – 😳) och jag kommer att behöva byta efter varje städning och det är slösigt. Jag har beställt en böjbar dammvippa + ett teleskopskaft från Clas Ohlson till nästa gång det är dax att städa.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.