Ärr

Igår var jag ute och strosade. Tempot var för lågt för att kallas promenad.

Jag gick till Skönviksparken och passade på att stå på den inhägnade bryggan och titta och lyssna på sjöfåglarna. Änderna är så fina och fräna! Har du sett en and landa på vatten? De kommer flygande i full fart och någon meter ovanför ytan fäller de ned benen och bromsar innan de landar. Vicken syn! Ett par skäggdoppingar och fiskmåsar, ett och annat stänk från småfisk. Vägen ligger bara ett par hundra meter från Flaten, men trafiken hörs inte. Inget pendeltåg passerade. Det var helt tyst. Balsam för öronen.

Byggnaden är drygt 100 år och väl omhändertagen tack vare hembygsföreningen. Vi förtidsröstade där i höstas.

Jag var egentligen på väg till Konsum och när jag kom fram till centrum var det full aktivitet. Värmen är här (idag är det 19 grader i skuggan) och soldyrkarna kommer rusande. När de planerade att bygga centrumet med lägenheter, affärer och uppfräschning av torget var jag oerhört negativt inställd. Jag tyckte om småstadskänslan och ville inte byta den mot en förortsdito, men jag erkänner villigt att jag hade fel för det blev väldigt bra! Det är inte lika dött och att ha en optiker och ett sushiställe är inte fel. Dessutom ökar chanserna för att både Konsum och Kaffestugan får vara kvar. Solen och värmen sätter förstås fart på pollenutvecklingen. Trots att jag tog det lugnt, hade både solbrillor och keps, så tog den timslånga utflykten på krafterna. Det var tungt och trögt. Den slog undan fötterna på mig. Efter lunchen sov jag 2,5 timme! Jag AVSKYR den här tiden på året!! Det är inte värt att pressa mig själv till promenader. Jag ska öka styrketräningen till 2 pass i veckan i stället.

Det var dax för nageldoktorn igen och den här gången lagade hon naglarna i stället för endast plåster och förstärkning. Alla 10 naglar är sköra. Punkt. De naglar som går sönder på längden kommer aldrig att läka. De har fått bestående ärr till följd av någon skada vid nagelfästet (matrixen), som kan ha inträffat för många år sedan, eller efter en operation, som på höger tumnagel. Jaha, ja. Bara att acceptera. Så länge jag har råd kommer jag att fortsätta laga dem var tredje vecka för det är det värt. Hon lagade de xtra sköra naglarna med gel som fick tränga ned i sprickorna och härdas med UV-ljus. Nu jäklar! Det tog dryga 2 timmar i stället för 1,5. Jag valde en glittrig ljust rosa färg.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.