Livat i holken!

Pär har femtielva hobbyprojekt på g i sin datorhörna på övervåningen. De flesta avslutas aldrig, men här kommer ett som han har färdigställt och som är så häftigt! Han byggde en fågelholk och monterade in en rörelseaktiverad web-kamera. Den sitter utanför vår ytterdörr sedan början av april. Det dröjde inte länge innan den upptäcktes av ett par blåmesar! De var på ett flertal “visningar” och kameran aktiverades. Till slut bestämde de sig och boade in sig. Det var så gulligt! Fru Blåmes lade flera ägg som nu har kläckts till ungar.

Det här är trappan upp till oss. Holken syns till höger vid stuprännan.
Det här är trappan upp till oss. Holken syns till höger vid stuprännan.
Lite närmare.
Lite närmare. Den har baksidan hitåt i bild.

Du kan läsa om projektet i Pärs blogg, men det som är häftigt är att han har lagt ut flera klipp på YouTube plus att det finns möjlighet att se de små liven i direktsändning.

Här är länken till filmklippen.

Här är länken till direktsändningen.

Mamma och Pappa Blåmes ilar ut och in i holken hela tiden och då gäller det att inte bli stående vid ytterdörren för då vågar de inte närma sig holken. När jag kom hem från Konsum i förmiddags stod jag nere på gången och såg hur de turades om att hämta mat till sin avkomma. Det är hjärtevärmande! Den som inte blir varm i hjärtat eller imponerad göre sig ej besvär hos mig!

 

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.