Tacksamhet ger en känsla av lyx

Stavgång 40 minuter + 40 minuter i strålande höstsol. En omväg till Salem och en annan omväg hem. Det var en himmelsvid skillnad på dagens runda jämfört med fredagens. Ingen värk, rätt kläder, ryggsäcksremmarna jävlades inte, orken fanns och tempot var bra. Jag hade nya MBT-skor, mer höst och vinter med Gore Tex och de är kraftigare och härligt stadiga vilket förmodligen var en stor anledning till att jag slapp få ont. Kombinationen MBT-skor och Bungy Pump-stavar är den ultimata träningsformen och nu har jag fått det på hjärnan. Därför har jag hoppat över gummibanden och därför fick jag nästan panik när jag upptäckte att jag behövde skor som håller fötterna torra, men att mina vinterkängor förmodligen inte är bra för hälsporren som jag har fått känningar av igen (i båda hälarna). MBT är lösningen. Nu klarar jag mig hela hösten och större delen av vintern som den blir snöfattig.

De nya MBT-skorna.
De nya MBT-skorna.
En adress som lockar mig. Rent namnmässigt.
En adress som lockar mig. Rent namnmässigt.

Jag tror på att lära sig att känna tacksamhet och jag praktiserar det. Det är när du lär dig tacksamhet som du blir lycklig och inte tvärtom. Egentligen vill jag byta ut ordet “lycklig” mot “frid”. Begreppet lycka har blivit så starkt förknippat med ett sinnestillstånd som alla anser sig ha rätt till. Det har blivit ett mål att sträva mot, men det är tvärtom något man upplever ibland. Det är som Charlotte i “Sex and the City” säger när hon får frågan om hon är lycklig: “Jag är inte lycklig hela tiden, men någon gång varje dag.”. Det är det du ska sträva efter! När du lär dig att känna tacksamhet för de små sakerna, det vardagliga, så kommer du att uppleva lycka eller frid. Medan jag ångade på med stavarna kände jag att jag kunde få ihop en hel lista.

* Vädret som har varit väldigt samarbetsvilligt i flera veckor.

* Min favoritårstid.

* Jag har möjlighet att investera i bra kläder och träningsutrustning.

* De nya skorna som visade sig vara mycket sköna.

* Ingen värk.

* För en gångs skull har jag sluppit hosta efter att förkylningen har gått över.

* Jag har fått en bra läkare.

* Jag har fått vara ensam i några dagar.

* Jag har gått ned i vikt.

* Marsvinen mår prima.

* Jag har en bokbeställning på g.

* Boken jag började läsa igår verkar väldigt bra.

* I morgon kan jag ta sovmorgon.

* Det verkar som den efterhängsna tröttheten ger med sig för jag har inte lurat i soffan på flera dagar.

* Det är väldigt mysigt med den röda soffklädseln.

* Jag har börjat se “Grey’s anatomy” från början och den håller fortfarande.

* Den varma, varma duschen efter dagens träning.

Dagens låtlisterepresentant är Pr0files och låten har den passande titeln “Luxury”.

Fantastiska färger!
Fantastiska färger!

 

 

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.