Ruth som senare blev Mammy till Scarlett O’Hara

“Ruths resa” av Donald McCaig. Ännu en oavslutad bok. En fiktiv berättelse om rollfiguren Mammy i “Borta med vinden”. Rättare sagt, en fiktiv berättelse om Ruth som kom att bli Mammy hos familjen O’Hara. Jag stötte på patrull direkt då den visade sig innehålla många namn, snarlika namn, några på franska, andra på engelska och ännu andra med kombination franska-engelska. Jag läste halva boken och det kändes som att sitta i en bilkö: jag rullar på en bit och sen tar det stopp och jag undrar om jag ska fortsätta och så lossnar det igen och sidorna flyger förbi, men sedan blir det ett större stopp och, nä, nu räcker det.

 

2 svar på “Ruth som senare blev Mammy till Scarlett O’Hara”

  1. Sådana böcker har jag också träffat på. Varför lägga sin ungdom på något som känns motigt? Det finns så många andra läsvärda böcker. Funderar på att köpa Swede Hollow på AdLibris. Den finns aldrig inne på biblioteket och kanske är det en bok värd att äga. Har du läst den? Nu är valborgsmässohelgen över. Jag hoppas du har mått något sånär bra även om du skriver att du är trött. Du kämpar på, jag är imponerad.

    1. Hej Monica! Jag har Swede Hollow på min lista hos Bokus, så den ska jag läsa så småningom. Tack, jag mår bättre. Har haft flera sovmornar och inte tränat och det var behövligt. Det är nog allergin som slår till. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.