“Aja baja, tjockis!”

Jag hämtade mina glasögon idag och är väldigt nöjd! De sitter skönt och de fungerar alldeles utmärkt. Jag har läst i 2 timmar med det ena paret.

Läsglasögonen är gammalrosa - en av mina favoritfärger.
Läsglasögonen är gammalrosa – en av mina favoritfärger. Jag är märkligt slät i hyn. Ser sminkad ut. 

Nu har jag det andra paret på mig som är läckert lila och rosa.

Färgerna blev inte så bra på selfiesarna...
Färgerna blev inte så bra på selfiesarna…
Detalj av datorglasögonen.
Detalj av datorglasögonen.

Nu har jag 4 par glasögon att bolla med. De vanliga och solglasögonen som har samma styrka. Läsglasögon och datorglasögon. Inget för de vimsiga!

På väg till optikern gick jag över Klarabergsvägen vid det övervakade övergångsstället. Jag hann 3/4 innan det slog över till rött. Jag ser 2 cyklister som kommer från höger, en man och en kvinna något äldre än jag själv och jag sneddar mellan dem de sista meterna. Då säger mannen: “Aja baja, tjockis!”. Jag var så fokuserad att ta mig över i säkerhet att jag inte fattade vad han hade sagt förrän jag hunnit vidare en bit. “Aja baja, tjockis!” Vad i helvete…?! Det var ett av de tillfällen som jag skulle ha velat ta tag i styret på hans cykel, stirra på honom och svara: “Jag kan i alla fall gå ned i vikt. Du kommer alltid att vara dum i huvet!”. Ack ja, efterklokhetens bittra sötma. Fy fan för folk!

Tiggare och hemlösa. Nu struntar jag högaktningsfullt i empati, förståelse och medmänsklighet. Jag är så jävla trött på alla tiggare!! Mellan centralen och optikern passerade jag 3 tiggare varav den ena satt 1 meter från bankomaten där jag tog ut pengar och det tycker jag är fräckt i överkant. Ja, jag tog ut 500 kr till naprapaten och gav inte en spänn till henne. De hemlösa går runt i t-banevagnarna och tigger. Varenda jäkla gång jag har åkt hem från naprapaten är det minst 2 olika sorter som går genom tåget; en som säljer tidningar (inte Situation Stockholm) och en annan som lägger en lapp på sätet. På vägen hem idag var det dessutom en hemlös som tiggde. Hittills har ingen varit påstridig. De accepterar min nekande huvudskakning och går vidare, men jag känner mig trängd och stressad. Gaaah!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

4 reaktioner till ““Aja baja, tjockis!””

 1. What gave me away …:-D

  Hahaha, dig går det minsann inte att lura. Det stämmer, jag hade bloggen, Riesling, tidigare. Så du känner till mig. 🙂 Jag har följt dig hela tiden och vet ungefär vad som hänt sedan sist i ditt liv. Själv har jag av olika anledningar inte haft lust/ork att skriva så det har legat nere.

  Jag har varit med när du gått dina skrivarkurser. Jättekul att få vara med dig när du gick dem för jag gjorde detsamma själv (för exakt samma lärare) strax innan dig. Så det var jättekul att få se och vara med om dina erfarenheter/upplevelser.

  Vi får fortsätta att höras!
  //m
  Har du någon kontakt med Filozophie?

  1. Mig lurar man inte! Det är väl snarare så att jag håller noga reda på de enstaka individer som faktiskt följer mig och till och med kommenterar ibland. 🙂 Vi fortsätter att höras!

   Nope, jag har ingen kontakt med Filozophie.

 2. Ett: Jag sitter här och försöker veva upp hakan från knäna …
  ”Aja baja, tjockis!”
  Det finns folk till allt, det vet jag, men det där var fasen bland det värsta jag hört!
  Synd att du inte kom på ditt svar i tid. Å andra sidan så förstår jag att du inte hörde vad som sades förrän efteråt eftersom det var så galet otippat att någon är så oförskämd helt öppet.

  Två: Vad fina glasögon du har skaffat! Personligen tycker jag att bild ett, med de gammalrosa, är de finaste!
  //m

  1. Jag tänker ofta att jag nog är för negativt inställd till mänskligheten, men så råkar jag på en praktidiot…

   Tack! De mjukare färgerna passar bättre till det gråa håret. 🙂

   Förresten! Hade inte du en blogg där du kallade dig Riesling efter ditt favoritvin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.