Vardagsrummet del 6

Tänk vad en dag kan vara lång och tänk vad man kan hinna med mycket! Vi åkte hemifrån vid halv 10 för en shoppingrunda. Hornbach: konsoler och hängskenor till hyllsystemet runt tv:n. (Hornbach har världens sämst utformade kassor som gör det omöjligt att packa sina varor i lugn och ro utan att det blir kö-stockning. Dessutom är kassapersonalen alltid uttråkad och ohjälpsam.) IKEA: nya kuddar till soffan, en strykbräda (jag undrar när vi köpte en ny senast? Det har gått hål i överdraget på flera ställen och den har faktiskt rostat sönder på några ställen.) och ett nytt sidobord. MIO: en ny matta. Äntligen en ny matta!! Jag hade valt ut en från deras web-sida, men bilden var väldigt missvisande för i verkligheten var den mörk och murrig och – det värsta – stickig. På väg in till mattavdelningen fick jag syn på en matta med rutmönster i klara färger. Magkänslan drog mig dit och dessutom föredrog min färgfegis till man den mattan, så vi köpte den i stället.

Nu började den delen av renoveringen som jag tycker är roligast: att röja undan bråte, rengöra och städa för att sedan “flytta in” i rummet. Några nya inredningsdetaljer sätter piff på det hela. Pär har skruvat och spikat, jag har dammsugit och skurat.

Med möbler, lampor och textilier känns fototapeten inte lika dominerande.
Med möbler, lampor och textilier känns fototapeten inte lika dominerande.
Mattan är så läcker!!
Mattan är så läcker!! Den är motsatsen till stickig, som balsam för bara fötter.
Sidobordet Vejmo i ekfanér.
Sidobordet Vejmo i ekfanér.
En kudde med en ekorre på - den hör hemma hos oss.
En kudde med en ekorre på – den hör hemma hos oss.

20160904_131742

20160904_131721

Ikväll kunde jag ha min te & lässtund i soffan igen och jag kände frid. Vardagsrummet blev bra. Riktigt bra! Alla hyllor både med dvd-filmerna och där jag har mina prylar kommer jag att sätta på plats under veckan som kommer. Det är sånt jag tycker om att göra.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.