Vardagsrummet del 2

Skänken. Fortsättning. Pär slipade av skänken lite lätt efter första bets-varvet. Idag gav jag mig på att måla den ett varv till. Jag plockade fram allt jag behövde och stod sedan och blängde på den ur olika vinklar. Sedan målade jag skivan. Jag försökte använda en annan teknik, men det var svårt. Helst av allt ska penseln dras längs med ådringen och allra helst i ett sammanhängande drag för att det ska bli riktigt snyggt, men sedan kommer kanten och att få till det utan att det blir en mindre ansamling av färg … Jag kompromissade: medan färgen torkade så pass att jag fick ett hum om slutresultatet började jag packa dvd-filmer i en flyttkartong. Under tiden muttrade jag att om skänken inte blir bra den här gången, så får Pär bära ut fanskapet och ta det till tippen och köpa en ny för jag tänker inte hasa runt på golvet igen för att göra om alltihop. Det såg bättre ut! Ytan var vit utan att vara täckt.

Skänken nedanför de fasttorkade tavlorna.
Helt omålad. 
En jämförelse: dörren är målad ett varv, det andra två varv.
En jämförelse: dörren är målad ett varv, det andra två varv.
Färdig! Det får duga.
Färdig! Det får duga.

Jag målade resten minus insidorna och jag försökte vara noggrannare, men jag kommer inte att ge mig på att betsa något som är så stort igen.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.