Vardagsrummet del 1

Vansinne eller genialitet, det är frågan! Vi renoverade vardagsrummet för 7 år sedan. Den gången valde vi att måla i stället för att tapetsera och det blev inte bra. Utseendemässigt fungerade det, men antingen var vi slarviga eller så var färgen av undermålig kvalitet för soffan har gjort avtryck på väggen, som smutsränder och tavlorna fastnar och drar med sig färgen om man flyttar dem. På den brunmålade väggen har jag fyllt i de större skadorna med brun tuschpenna. Jag har känt ett missnöje med detta i några år. I och med att hallen klarades av den här sommaren har vardagsrummet hamnat längst fram i renoveringskön. Pär och jag är så entusiastiska över resultatet i både köket (förra året) och hallen att vi drar igång vardagsrummet direkt.

Den bruna väggen med det suveräna hyllsystemet som vi absolut tänker ha kvar.
Den bruna väggen med det suveräna hyllsystemet som vi absolut tänker ha kvar.
Ser ni de 2 tavlorna ovanför skänken? De har torkat fast i färgen. Det blir intressant när jag ska ta ned dem...
Ser ni de 2 tavlorna ovanför skänken? De har torkat fast i färgen. Det blir intressant när jag ska ta ned dem… 

 

20160815_184026

20160815_184019

IMG_20160815_204257

Den här gången tänker vi tapetsera och vi kommer att ha en fototapet på väggen bakom soffan. En detaljbild av Trollveggen i Norge som Pär tog när han var där för några veckor sedan. Idag var vi åter igen i Målarboden och beställde tapet till de övriga väggarna.

Den här skänken är väldigt användbar, men träfärgen känns oerhört trist. Allt det ljusa, vita som vi valde till hallen vill jag ha in i vardagsrummet oxå. Vitbets. Jag målade den idag, men blev inte nöjd. Inte alls. Det var som att måla med mjölk. Det gav inte samma tillfredsställelse som att måla med täckande färg och inte ser det bra ut heller. Jag hann inte med lådan, skåpdörrarna eller hyllplanen, så fortsättning följer.

Skänken nedanför de fasttorkade tavlorna.
Skänken nedanför de fasttorkade tavlorna.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.