Köket del 2

Renoveringsränn. Vi åkte till en Riktig Färgaffär i Södertälje – riktig till skillnad från byggvaruhus som säljer allt från bänkskivor till prydnadsmagneter – för att kolla tapet till köket. (Ett tillfälligt hjärnsläpp gör att jag inte för mitt liv kan komma ihåg vad affären heter.) Jäklar, vad många tapeter det finns att välja på! Vi hade en begränsning med i bagaget av önskemål: grönt. Vi gick nog runt i en halv timme och tittade, ratade och till slut hittade en. I vanlig ordning hade vi inte svårt att bestämma oss. Vi fastnade för den och gick på magkänslan. Ett svagt mönster av stiliserade träd i milt grönt och brunt mot vit bakgrund – Pär och jag ääääälskar träd! “Den tar vi, sa polisen.” Bilder kommer om drygt 2 veckor när vi sätter igång.

Ett nytt vitrinskåp. Det vi har nu är nog 20 år och lite rackligt och det är inte av ek. Det är ek som gäller för oss! Jag hittade ett på Mios hemsida och det heter Holger. Det skulle ligga en Mio-butik längs Genetaleden, men vi hittade den inte, så vi fortsatte till Coop Forum för att handla och när vi ska parkera, så ligger ju Mio där bland alla affärer som de smäller upp så att Södertälje snart har sitt eget Kungens kurva! Vi gick in, frågade för att spara tid, hittade & tittade & beställde. Det fanns möjlighet att beställa, men att låta det vara kvar hos dem tills köket är klart och då hämta och betala. Kanonbra!

Vitrinskåp

 

En ny köksmatta. I grönt. Vi hittade en trasmatta i en mild grön färg som var prissänkt med 200 spänn. “Den tar vi, sa polisen.” (Det fanns en gosig filt oxå som jag inte fick köpa, men vi ska ju tillbaka och hämta skåpet … Hehehe.)Sedan handlade vi. Jag var optimistisk nog att tro att jag skulle orka styrketräna på eftermiddagen, men vi var inte hemma förrän 20 i 13 (rännandet hade tagit 3 timmar) och när maten var uppackad och inplockad och lunchen var färdig var klockan halv 14 och jag hade ont i foten och ryggen, så det var bara att fetglömma.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.