#Blogg 100 del 23

När jag startar upp internet på min dator är det Googles logga som syns. Vissa dagar leker de med loggan t.ex. idag när det är vårdagjämningen, så växer det fram färgglada ängsblommor och en liten humla surrar runt dem. När jag håller muspekaren över dem syns texten “Första vårdagen 2015”. Jotjena! Det snöar och är knappt plusgrader. Men blommorna är fina.

Uggla

 

 

 

 

 

Föräldraskap är ett känsligt ämne och jag tillhör dem som tycker att om man inte har barn ska man vara jäkligt försiktig med att uttala sig om barnuppfostran, men jag har barn och jag har åsikter och det här är min blogg. Huka er! Förskolan ger de svenska föräldrarna hård kritik och jag håller med dem. Snällt uttryckt säger man att föräldrarna “…är vilsna och har svårt att sätta gränser”. Jag uttrycker det som att föräldrarna saknar sunt förnuft, är fega och vänder sig till sk. experter för allt från blöjbyte till droger. Dagens människa, dagens förälder har tappat kontakten med det enkla och med sin magkänsla. Om du som förälder anser dig vara en hyfsat fungerande, ansvarstagande, medkännande människa som har förmågan att veta var gränserna går, vad som är rätt & fel, moraliskt och omoraliskt, ta dig då en funderare på hur dina föräldrar gjorde för att hjälpa dig att bli den du är. Har du själv dött av att ha tråkigt? Har du fått själsliga men av att dina föräldrar sa nej? Skyller du alla dina motgångar på att du blev uppfostrad med gränser och ansvarstagande? Naturligtvis inte! Avskyr du dina föräldrar för att de gjorde allt det där mot dig? Förmodligen inte! Varför är det då så svårt att göra likadant med dina egna barn?! Att uppfostra barn är det viktigaste som finns, men det behöver inte vara svårt. Ni måste våga tro på er själva!

blogg100-logotype-300x256

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.