Köket del 6

Tepetseringen är färdig. Golvlisterna är på plats igen. Den nya mattan är utrullad och köksbordet står där det ska (inoljat renoveringsveckan till ära – det sa bara slurp!). Marsvinen är fått flytta hem igen, men vågade faktiskt inte gå ut mer än någon minut. Färgerna och ljuset är annorlunda för att inte tala om alla starka dofter. Skitläskigt!

Fönsterväggen blev klar idag.
Fönsterväggen blev klar idag.
En jämförelse. Här syns den gamla mattan.
En jämförelse. Här syns den gamla mattan.
Den nya ljust gröna mattan med det inoljade bordet som ser nytt ut.
Den nya ljust gröna mattan med det inoljade bordet som ser nytt ut.

Vart tog luften vägen? När vi började i morse var det skurigt och åskigt och det luften rörde sig mellan de vidöppna fönsterna. Mitt på dagen kom solen fram och det blev fuktigt som i Amazonas. Vi 17-tiden stannade allt av. Det kändes som om luften försvann och jag blev klibbig så fort jag rörde mig. När jag satt och läste med mitt kvällste började det fläkta igen, men det varade inte länge. Helt stilla och kvavt.

Selma ska bo här i några dagar, men hon fick inte vara ute som hon brukar på kvällen. I köket saknas socklarna under bänkarna och hon skulle dras dit som av en magnet. Trånga utrymmen is da shit. Det vet varje kanin. Jag känner mig hemsk… Hon ska få ta igen i morgon.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.