Femminutersövningar

Att fulskriva i 5 minuter för att komma igång.

Vill du snabbt bli mer attraktiv? Då ska du testa …

… att sluta bry dig, att slappna av, att tänka mindre på vad andra tänker om dig. Du kan inte påverka någon annan än dig själv och att försöka påverka andra har samma frustrerande effekt som att dunka huvudet mot väggen. När du släpper taget och slutar bry dig blir du mer avslappnad och känslan av desperation försvinner och du blir automatiskt mer attraktiv. Det är som man säger om de som slutar leta efter en partner, att då kommer de springande. Doften av desperationens feromoner är ungefär lika lockande som den av ruttna ägg eller avlopp. Det spelar ingen roll hur mycket deodorant du sprejar över dig själv för den underliggande lukten tränger igenom. Du måste tvätta dig innan du sätter på deodoranten.

Titta ut genom fönstret och skriv om det du ser som om det vore en nyhet. Halv 22 en kväll i oktober. Svart som i en säck. Okeeej…

Svart. Det som syns när jag tittar ut genom fönstret är spegelbilden av köket. Det känns inte som det var många dagar sedan som ljuset aldrig verkade ta slut. Inte ens när jag lade mig vid midnatt var det lika mörkt som det är nu. Vart har dagarna, månaderna tagit vägen? Varför är det lika överraskande varje år? Trots att tidningarna tjatar om att nu närmar sig hösten och det är dags att ta fram vinterjackan och anmäla sig kursen i keramik och afrikansk dans. Trots det känns det alltid som det plötsligt är tvärmörkt redan klockan åtta på kvällen. Det finns de som blir lika förvånade varje gång det snöar i januari. ”Vad? Är det vinter?” Jag tillhör väl dem, men jag utbrister: ”Vad? Är det redan oktober?”.

Meh! Nääää … det där är väl ingen nyhet, det är en betraktelse. Jag försökte en gång till.

Svenska folket gör sitt bästa för att härda ut det kommande halvåret tills ljuset kommer tillbaka. De drar för gardinerna för att slippa se hur löven faller och hur mörkret blir kompakt tidigare och tidigare varje kväll. Försäljningen av värmeljus och stearinljus ökar kraftigt och kulminerar i samband med jul och nyårshelgerna. Nu är det viktigare än någonsin att alla glödlampor byts ut mot lågenergivarianten eftersom lamporna kommer att vara tända längre stunder. Kom ihåg att se över vilken sorts el du har, ju grönare desto bättre för planeten och utnyttja möjligheten att ta ställning genom att delta ta i ”Earth hour”!

Det blev bättre! En känsla av nyhetsrapportering åtminstone.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.