Räligt

Pakethämtarpromenad. Pakethämtar – hasning. 25 minuter dit och 45 minuter hem (en liten omväg). Usch, vad räligt det var! Det var skönt ute och på ditvägen var det härligt mulet med ett behagligt ljus, skumrask. Jag har gått den där vägen sjuttifemtusen gånger och den känns oftast trist, men kanske var det tack vare den låga hastigheten som jag plötsligt såg det: en stor del av sträckan kantas av träd. Många träd. Höga och lummiga träd. Helt plötsligt blev det mycket trevligare!

Gångvägen är etablerad och det finns inget utrymme för fler hus, så de här träden kommer nog att förbli orörda av människan.
Gångvägen är etablerad och det finns inget utrymme för fler hus, så de här träden kommer nog att förbli orörda av människan. 

Jag är leds på mina krämpor. Ont i vristerna efter promenaden. Jag kommer inte överens med de nya MBT-skorna och jag förstår inte varför. Utan stavar känner jag värken medan jag promenerar. Med stavar känner jag värken efteråt.

Betaglukan finns i bl.a. havre och är bra för kolesterolet och blodsockret. Det är förmodligen därför diabetessköterskan rekommenderade Havrefras. Nu ska jag prova Betaglucare som inte är helt olikt Havrefras och som innehåller extra betaglukan. De kostar 159 kr i vanliga fall, men jag fick tag i en kartong som var prissänkt till 59 kr pga. kort datum (början av november). Det vanliga priset hade nog fått mig att fundera en extra gång…

betaglucare

Volymfenomenet uppstod idag igen. Jag lyssnade på bok och när jag nådde de djävulusiska trapporna på väg hem sänkte plötsligt volymen till noll. Suck. Då provade jag att flytta upp mobilen från fickan för att undvika att sladden till hörlurarna skulle kunna fungera som antenn (Pärs teori). Det gick bra ända tills jag kom in på gården då volymen sänktes igen, men bara lite. Vad beror det på?!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.