MBT igen

Den 22 juli 2008 köpte jag mitt första par MBT och idag, ganska precis 7 år senare fick jag hem mitt åttonde par. Den här gången vågade jag beställa online eftersom jag vet vilken storlek som passar och vilken modell och – viktigast – vilken sula. Jag tror i och för sig inte att det har gått att beställa online tidigare. Två av paren har varit vinterkängor, ett av paren hade en otroligt hård och otäck sula och det paret fick jag faktiskt byta mot ett par som egentligen inte heller var bra, men jag behövde ju inte betala för dem om jag säger så. I samma veva som jag köpte de med den otäcka sulan utvecklades skon och fick en smalare sula som krävde mycket mer balanserande och en period fanns det bara såna skor, i alla fall där jag handlade. Nu har den bredare sk . dynamic-sulan kommit tillbaka parallellt med den smala sk. performance-sulan. Det är kärnan som gör att de är så sköna att gå i, men när luften går ur kärnan blir det mindre mysigt. Kärnan kan kollapsa av naturligt slitage och den håller självklart längre om man inte väger över 100 kg, men idag läste jag att den oxå slits ut fortare om man tar för långa steg för då överbelastas kärnan. Bra att veta! Jag har en benägenhet att älga på och särskilt med stavarna.

MBT Jahi Sport Support med dynamic-sula.
MBT Jahi Sport Support med dynamic-sula.

När jag provade de nya passade jag på att jämföra en ny sko med en gammal för att kolla att jag inte inbillat mig att kärnan hade lagt av. En på varje fot. Jag hade inte inbillat mig för den gamla skon var stummare och utan det sköna gunget. Just den här modellen har bredare “tåbox”. Breda “tåboxar” är nödvändigt för mina korta och breda fötter. MBT är VBS (Världens Bästa Skor)!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.