Magsjuk

Jag står ut med spänningsvärk som dunkar i nacken så fort jag rör mig. Jag står ut med stukade vrister som gör att jag blir sittande i veckor. Jag står ut med förkylningar och hosta. Jag står inte ut med ångest och jag står ABSOLUT INTE ut med magsjuka!! Jag har mått små-illa i någon vecka utan att förstå varför. I måndags var jag ute med stavarna, men det gick tungt. Jag bar dem nästan halva tiden. Jag kände mig ur slag resten av dagen. På kvällen efter Dafgårds lasagne till middag (som Pär också åt av, så den var det inget fel på) drack jag 2 muggar varm choklad och åt lite lakrits. Jag lade mig redan kvart i 23, men efter 1,5 timme var jag fortfarande vaken och hade sura uppstötningar. Jag steg upp och tog med mig en hink från städskåpet och sedan var det kört. Det är närmare mellan Läsrummet och badrummet, så jag flyttade dit. Det behövs inga detaljerade beskrivningar från den natten för alla som upplevt en sådan behöver nog ingen hjälp att minnas… Klockan hann bli 7 innan jag fick sova mer sammanhängande. Resten av dagen låg jag i soffan framför Netflix. Drack vatten i små klunkar och lite Pepsi Max. Läste på vårdguiden att sötade drycker och light-drycker förvärrar diarrén. Jag petade i mig en halv skiva vitt franskbröd innan jag gav mig och lade mig halv 21. Den natten fick jag sova ostört och mådde betydligt bättre i går. Naturell yoghurt, vitt bröd, blåbärssoppa och vatten är det som fungerar när jag är magsjuk. Det har jag lärt mig genom åren. Något som jag tydligen inte har lärt mig är att den första dagen jag känner mig frisk igen, igår, ska jag INTE bli övermodig och äta till exempel rostat bröd med både smör, ost och skinka eller knäckebröd. Hungern fanns, men smaklökarna var inte med i leken och det har de inte varit idag heller. Jag mår små-illa igen och det är väl en fin vink om att jag måste lugna ned ätandet….. Jag förstår fortfarande inte varför jag blev sjuk. Är sjuk. Det enda jag har ätit som inte Pär har ätit är den varma chokladen och lakritsen och vad jag vet har jag inte varit i kontakt med bacillerna i fråga, så vida inte Pär har släpat med sig några från sitt jobb.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

2 reaktioner till “Magsjuk”

  1. Sådan sjuka är VIDRIG!!! Ingen sjukdom är väl meningsfull, men denna är så nära meningslös som man kan komma. Var bacillerna kommer ifrån? Ja du, det räcker med att man varit i affären och kört omkring en varuvagn med ett handtag där några baciller byggt bo. Vem vet var alla människor haft sina händer? Mycket tvål och vatten vid hemkomsten, men det vet jag att du är mycket medveten om. Krya på dig och jag tror det finns hopp om att det kommer att dröja till nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.