Biverkningar

En biverkning som inte är medicinrelaterad är den trötthet jag alltid drabbas av efter att ha varit ensam. Pär kom hem i torsdags och hade då varit på Öland i 1,5 vecka. Jag har haft det ljuvligt i min ensamhet trots att det ibland känts som om jag inte gjorde annat än matade marsvin och städade deras bur. Pär är ett väldigt trevligt sällskap och en av få personer som jag står ut med och det är inte att han har kommit hem som är jobbigt utan omställningen. Från pratfri tillvaro där allt ligger kvar där jag har lagt det till prat och det allmänna buller som alltid omger honom. Det tar på mina krafter. Idag är jag otroligt trött med huvudvärk och skakig mage – helt och hållet ur slag.

Yrsel kan däremot vara en medicinrelaterad biverkning och efter besöket hos sjukgymnasten gick jag igenom biverkningarna för alla mina mediciner en gång till och kunde konstatera att yrsel förekommer som en mycket vanlig biverkning dvs. hos fler än 1 av 10 användare. När jag läste om Lyrica hittade jag flera andra biverkningar som klassas som vanliga dvs. hos upp till 1 av 10 användare och som jag inte tycker om och jag ska be om att få byta till någon annan ångestmedicin. De biverkningar jag upptäckte var minnesstörning (när jag såg “Vänner” som jag kan nästan utantill och plötsligt inte kände igen namnet Rachel; det varade i 15-20 sekunder + att mitt minne är sämre än tidigare), domningar och en stickande känsla (framför allt i armarna), trötthet och utmattning, gångrubbning (jag har börjat ta enstaka vingelsteg när jag promenerar) och halsont (flera gånger i månaden känner jag det där killet i halsen som brukar förebåda förkylning). Jag har lärt mig att biverkningar kan uppstå när som helst under den tiden man tar medicinen och inte bara under den första tiden vilket är en vanlig uppfattning, men det gör ju det hela ännu lurigare för när inga biverkningar känns av inom t.ex. den första månaden, så borde det vara lugnt, eller hur? Lyrica har jag använt i snart 3 år. I vanlig ordning konstaterade jag att Levaxin saknar biverkningar, men det är ju inte så konstigt eftersom det består av samma hormon som kroppen redan har och som är vilande och det är därför jag vill prova T3.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.