Vanmakt

“Gud som haver” av Ingrid Elfberg med Anna-Maria Käll som uppläsare. Du är föräldraledig med din nyfödda dotter och din 2-årige son. För en kort stund lämnar du sonen ensam på gården och när du kommer tillbaka är han borta. Han återfinns, men det är tydligt att han har blivit ofredad. En ung man döms mot sitt nekande och du börjar tro att han är oskyldig, men det innebär att den som antastade din lille son fortfarande är fri och kan göra om det…

Det är en psykologisk thriller och de gillar jag för det brukar inte drälla av döda kvinnor i parti och minut och de brukar heller inte innehålla så mycket våld utan mer av det ogripbara, krypande obehaget och en känsla av fara. Ingrid Elfberg har lyckats bra med gestaltningen av Evas vanmakt och hjälplöshet när ingen tror henne. Jag kände den verkligen!

Det finns 2 scener som är skrivna i andra person för båda karaktärerna t.ex. den första scenen i boken där jag får ta del av vad både Eva och hennes syster tänker. Det var samma sak när Eva var hos sin terapeut. Lätt förvirring infann sig.

Boken var väldigt bra, en av de bästa på länge och Anna-Maria Käll – som jag tyckte excellerade i “Min farmor hälsar…” – gör en av sina bästa inläsningar.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.