Iskalla vindar och tennis

75 minuters promenad med tempo. Det kändes bra, men jag kroknade i den sista backen. Som vanligt. Det blåser idag. Iskalla vindar och när jag hade motvind blev hakan så kall att den kändes bortdomnad. Jag mötte en kvinna som sprang och det såg så lätt ut. Hon studsade fram och gav intryck av att inte behöva andas. Vad är det som gör att det ser lättare ut för vissa? Hållningen. Hon sprang med resning. Det blir lättare med bra hållning. Det krävs både mag- och ryggmuskler för det, men man får mag- och ryggmuskler genom att hålla upp överkroppen. När du håller upp överkroppen kan du andas ordentligt och får igång blodcirkulationen. Jag har inte styrketränat på ett par veckor nu, men jag kan ändå känna av magmusklerna efter en promenad. Prova!

Filmen “Wimbledon” från 2004 har jag sett 4-5 gånger och den håller. Det är den sortens lågmälda, brittiska humor som jag är så svag för. Den går rakt in i hjärtat på mig och gör mig alltid på bättre humör. Jag får alltid minnesbilder av när pappa och jag tittade på Wimbledon på tv på den tiden Björn Borg sopade banan med motståndarna. I filmens inledning hörs en låt som är urskön och som jag har i en av mina spellistor: “Ghostwriter” med RJD2.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.