#Blogg 100 del 3

4 ljudböcker

Det är ett delikat problem, men likafullt ett problem: vilken bok ska jag lyssna på? Jag var urleds på bristen på variation när det gällde deckare. Jag kände mig kräkfärdig på alla mysromaner. Jag hittade inga bra historiska romaner eller biografier. Det delikata problemet handlade snarare om vilken genre jag skulle leta i. I min Bokhylla hos Storytel hade jag “Ull” av Hugh Howey med Martin Wallström som uppläsare. Jag är inget stort fan av sci fi eller fantasy, men jag behövde omväxling. Det är en sk. dystopi (dyster utopi) och var inte så pjåkig och MW var behaglig att lyssna på, men jag lyssnade inte färdigt. Intresset lyckades inte hållas sig vid liv till slutet och det är ofta problemet med sci fi och fantasy.

“Ondvinter” av Anders Björkelid med Hamadi Khemiri som uppläsare. Den har fått väldigt bra kritik och spås få samma genomslagskraft som Harry Potter, men det är att ta i. De första 10 kapitlen var förvirrande eftersom jag fick uppfattningen om att det var en tredje person med som berättade om tvillingarna Sunia och Wulf. “Jag” och “de” blev aldrig “vi”. Så blir Sunia och Wulf åtskilda och det förvirrande berättarperspektivet försvann och då förstod jag att det kanske var ett sätt att gestalta den speciella kontakt som de hade med varandra. Jag orkade inte lyssna färdigt. Uppläsaren, HK hade en bra röst, men han ö-ver-arti-ku-lera-de så det stod härliga till och det blev jobbigt efter ett tag.

“Magikerna” av Lev Grossman med Dag Andersson som uppläsare. Den lyssnade jag färdigt på. Den var ganska bra, ungefär som en vuxnare Harry Potter och DA tyckte jag om att lyssna på.

“Stad av skuggor” (Mortal instruments 1) av Cassandra Clare med Monika Wilkens som uppläsare. Jag såg filmen i somras och blev positivt överraskad och det är mest därför jag lyssnar på boken. Det är nog listigare att se filmen före boken för boken innehåller – helt naturligt – mycket mer. Egentligen är film ett futtigt media jämfört med böcker. MW är en helt ok uppläsare, men hon har en märklig rytm och betoning.

blogg100-logotype-300x256

 

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.