Ting

Nu har jag äntligen tagit mig över läs-muren! Det var faktiskt nervöst. Jag var rätt och slätt rädd för en ny besvikelse efter flera boknitar, men den här boken läste jag ut på 3 kvällar. “Räddaren av förlorade ting” av Ruth Hogan.

Anthony Peardew förlorade sin stora kärlek och fick aldrig möjlighet att hålla sitt löfte till henne. Händelsen påverkar honom djupt. Han börjar samla på saker han hittar, saker som andra förlorat. Han katalogiserar och skriver korta berättelser om varje föremål och har hjälp av sin assistent Laura. Laura får så småningom ärva allt inklusive ett löfte om att återlämna föremålen till sina ägare. I en parallell handling möter vi Eunice vars historia börjar i maj 1974 och som knyts samman med Lauras på ett väldigt skickligt sätt.

Jag tyckte om den här boken! Den var lätt att läsa med ett uttrycksfull och varierat språk. Karaktärerna kändes trovärdiga och jag uppskattade att det handlade om vuxna människor det vill säga såna som är över 30 (den ribban höjs ju äldre jag själv blir). Den viktiga humorn fanns med och även om boken tillhör feel-good-genren blev den inte smörig. Jag kommer att läsa den fler gånger!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.