Tankar

Efter att ha läst “Kriget mot kroppen” har jag inte slutit fred med min egen kropp. Fullt så enkelt är det inte. Jag kommer nog aldrig att göra det. Kroppsfett är och förblir äckligt. Däremot har jag börjat reagera annorlunda när jag ser att någon, särskilt i min egen ålder, har gått ned mycket vikt. “Det blir intressant att se dig om 2-3 år.” Det är inte skadeglädje. Faktiskt. Det har att göra med att jag nu har lärt mig att när kroppen har hittat sin trivselvikt, vare sig du anser att den är för hög eller för låg, så kommer den att göra sitt bästa för att behålla den. Fettcellerna försvinner inte, de blir bara mindre.

Varje gång, och då menar jag verkligen varje gång, jag rör mig ute bland folk undrar jag vad de tänker när de ser min överviktiga kropp. När jag ser andra överviktiga jämför jag mig alltid med dem. Vem av oss väger mest? Jag dömer aldrig. Jag vet ingenting om dem utöver att vi båda är överviktiga. Jag såg en kvinna, som var betydligt fetare än jag, som kom från pizzerian med en påse med matförpackningar. “Ska du verkligen äta det där?” var min första tanke. App app app! Var kom den fördomsfulla reaktionen ifrån?! Jag är ärlig när jag säger att den absolut inte var automatisk. Den förvånade mig och fick mig att skämmas. Jag vet absolut ingenting om henne.

Jag har slutat att notera de kvällar jag lyckas hålla mig från att äta efter klockan 21, det s.k. kvällstugget. Vill jag äta, så gör jag det oavsett vad det är. Det är ett första steg mot att sluta ge mig själv dåligt samvete. Att förändra tankesätt är jävligt svårt, men att bli uppmärksam på det är en början.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.