Stresskänslig

Mån: frissan, förkyld, huvevärk. / Tis: förkyld med lite feber, huvevärk. / Ons: förkyld, huvevärk. / Tors: ultraljud, förkyld, huvevärk. / Fre: IKEA-lev (mer om det längre ned), fönsterputsning, förkyld, huvevärk. /Idag: mindre förkyld, huvevärk, SÄNKT. För dig som tål stress bättre är nog den här veckan en baggis, men jag tål inte stress och en sån här vecka sänker mig. Har varken promenerat eller styrketränat på 2 veckor och kroppen protesterar.

Jag hade beställt en ny soffklädsel till vår Ektorp hörnsoffa med hemleverans. När jag fick beställningsbekräftelsen tog jag för givet att allt var som det skulle förutom priset på drygt 8.000 kr, men allt är så dyrt numera. Pär sa inget om det heller. När IKEA-killarna kom igår hade de 3 STORA kollin och 1 litet. Vad i helvete…. De visste inte vad kollina innehöll för varför skulle de det? De fick plats i hallen och det lilla paketet innehöll soffklädseln. Vad göra? Jag beslöt att öppna ett av de större som stod tillgängligt och kände något mjukt när jag tryckte in kartongens handtag. Kanske dynor var inkluderat med tanke på priset? När jag lyfte av locket blev jag helt perplex. Visst var det en dyna som fingrarna känt, men resten? Jag ringde IKEA och prata med en väääldigt trevlig skånsk ung man som informerade mig om att jag hade beställt en hörnsoffa. Jag fick inte fram ett ord. Sedan började jag skratta. Jag “råkade” beställa en hel jäkla soffa!!! “Råkade”!! Han sa att soffklädseln kostade 2.000 kr och inte 8.000. Han lät nästan förnärmad. “Det här kommer jag att få höra resten av livet!” sa jag. Han förklarade hur jag skulle göra för att få den hämtad tillbaka till IKEA.

Sen ringde jag Pär. Han blev alldeles tyst. Han skrattade faktiskt inte. Han blev inte arg, men han ville inte ha en helt ny soffa utan insisterade på en retur. Meh! Vi har haft våran i 13 år och den börjar bli nedsutten.

Jag ringde IKEA igen och fick prata med en ännu trevligare dalmas. Samtalet varade i en dryg halvtimme. Datasystemet segade och så behövde han hjälp av kollegorna för att fixa med returen. Jag använder trådlösa lurar, så det gjorde inget att det tog tid. Medan jag lyssnade på den överraskande uthärdliga pausmusiken tog jag hand om mina orkidéer, dammsög dunen som yrt omkring efter att jag drog av den gamla klädseln, packade upp den nya och började dra på den på soffan. Till slut fick jag en returtid på torsdag. Dalmasen och jag hann småprata och han tyckte oxå att det är dax att byta soffa. Ha! Sedan tackade jag för all hjälp, önskade honom en trevlig helg och avslutade samtalet.

Nu är soffan omklädd och fräsch. Den oönskade soffan med sina 3 kollin står i hallen. Det är trångt och mörkt där. Den gamla klädseln ska vi skänka bort på Blocket. Den övre delen på ryggdynorna är solblekt, men någon vill kanske ha den.

En reflektion: IKEA behöver se över sin web-sida eftersom det är så himla lätt att “råka” beställa en hel jäkla hörnsoffa.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.