Stressdrömmar

Jag har en särskild sorts drömmar när jag är stressad, även när stressen ligger under ytan utan påtagliga orsaker.

När vi flyttade hit för 24 år sedan var det från en lägenhet med ett gräsligt köksgolv och med otrevliga grannar. Vi vantrivdes och flyttade efter 7 månader. En lång period efter det drömde jag mardrömmar om att vi flyttade tillbaka och när jag vaknade var jag sinnessjukt lättad över att det var en mardröm. Den här drömmen dyker fortfarande upp, men det är långt mellan gångerna. En variant är att jag har övertalat Pär om att flytta tillbaka och att jag – naturligtvis! – ångrar mig. En annan variant är att vi flyttar, över huvud taget, och att det nya stället är fullt av gammalt skräp, kläder i skåpen och till och med möbler. Drömtydning: jag känner att jag saknar kontroll.

Vi hade ju marsvin i många år och jag kan drömma att det plötsligt dyker upp marsvin jag inte känner igen. De gömmer sig i höet eller under möbler och det rör sig inte om ett enda utan om 4-5 stycken i taget och de bara myllrar. Drömtydning: en övertydlig vink om att jag inte känner att jag har kontroll.

Telefoner, både gamla vanliga knapptelefoner och mobiler. Jag behöver komma i kontakt med – oftast – Pär, men lyckas inte slå numret. Antingen har jag glömt det eller så blir det hela tiden fel hur jag än försöker. När jag försöker hitta numret i någon app lyckas jag inte skriva namnet. Drömtydning: jag känner mig otrygg.

Naglarna. En sprillans ny variant! 2 nätter har jag drömt att jag har klippt naglarna, tagit bort lacket med remover (det skulle inte fungera i verkligheten) och sedan lackat om dem själv eller den jag drömde i natt när jag klöste bort gellacket och insåg att det var flera veckor tills nästa besök. Drömtydning: jag håller fortfarande på att vänja mig och är fortfarande nervös för att de ska gå sönder.

Drömmar är intressanta. Det finns oftast en förklaring även om den tar sig kmasig uttryck. Oftast. Ibland blir jag fundersam…

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.