Statiner

Igår träffade jag min nya läkare för andra gången. Det första riktiga besöket. En allmän häksokoll. Inför besöket mätte jag blodtrycket 2 gånger per dag, 2 mätningar vid varje tillfälle, i 1 vecka. Han räknade ut medelvärdet och det var som det skulle och jag fortsätter med medicinen. Alla andra värden var bra utom kolesterolet som behöver gå ned från 6 till 4. Ingen anmärkning på blodsockret. Jag har provat s.k. statiner 1 gång tidigare, men då blev jag trött, nästan orkeslös och bara satt. Visserligen blev värdena bättre, men hur bra är det för kroppen att jag inte orkar träna? Jag slutade med medicinen. Nu har det gått några år (6? 7?) och det finns fler varianter att välja mellan, så det är väl värt ett nytt försök. Vi utvärderar om 1 år vid nästa koll. Jag kan inte låta bli att undra om det blir samma läkare?

För att vara en hälsokoll blev besöket kort, 15 minuter, vilket förvånade mig. Han ställde inga frågor om hur jag mår i övrigt med tanke på antidepressiva och sömntabletterna eller alkoholvanor, rökning, kost eller träning. Inte ens om lungutredningen. Snopet. Pär brukar få fylla i ett formulär inför varje årskontroll. Det är möjligt att jag får göra det om 1 år.

Nu väntar jag på en kallelse till lungläkaren, men efter det får det räcka med sjukvårdsspring!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.